Свързани новини

09.01.2013 11:27

Нова мода сред учениците: Спри сърцето на другарчето!

Видян 2054 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като през последните месеци хит сред учениците станаха т.нар. бомбени заплахи, а последният евакуира още в първия учебен ден столичната 18-а гимназия, нова опасна игра е на път да се превърне в мода за тийнейджърите.


Ученици клякали многократно, за да се натоварят и след това притискали сънната артерия или слънчевия сплит на другарчета, за да видят дали могат да ги приспят. "Играта" е хит дори и при по-големите ученици от горните класове в училищата в Правец и Ботевград. За това сигнализира сайтът balkanec.bg.


Според лекари зловещото занимание, плъзнало сред децата, може да доведе до забавяне на сърдечния ритъм, мозъчно увреждане и дори смърт. В медицината е известно като вагусова смърт. Смъртта настъпвала бързо и безболезнено - като при бесенето. Притискането можело да предизвика и кома. Няколко минути без кислород обаче може да увредят необратимо мозъка.


Лекарите съветват учениците сериозно да се замислят преди да го правят, защото това не е просто ученическа игра, а смъртоносна.


Учителите вече били инструктирани да обяснят на децата за рисковете от "играта",която се практикувала в междучасията, както и след учебните часове.


Междувременно вчера стана ясен и авторът на фалшивият сигнал за бомба, който евакуира 18-о СОУ в понеделник.


Полицаи са заловили 13-годишно момче, което е подало 4 фалшиви сигнала за поставени взривни устройства Припомняме,столичната гимназия беше евакуирана още 3 пъти- на 6, 13 и 18 декември. Обажданията били осъществени от улични телефони.


13-годишният, също възпитаник на училището, вече е регистриран за наркотици. Той е разпитан пред инспектор от Детска педагогическа стая в присъствието на родител. Малолетният признал за извършените деяния. Действията по разследването продължават, съобщава МВР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби