Свързани новини

10.07.2014 14:55

Нов опит за забрана на каруците в София

Видян 1573 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В столицата отново се прави опит да се прекрати използването на каруци в движението, като се въвеждат по-строги правила и мерки, включващи и конфискация, ако се наложи.


Според последните данни са издадени над 150 наказателни постановления за неспазване на правилата за движението на каруци по улиците на града.


„Не само Наредба номер 1 трябва да се спазва, но и наредбата за отглеждане на животни”, каза Иван Чакъров, кмет на община Красна поляна. Той допълни още, че конете трябва да бъдат регистрирани, ветеринарно прегледани и да имат паспорт,.


Каруците също трябва да отговарят на всички въведени изисквания, а водачите в никакъв случай да не бъдат под 18 години, защото застрашават както своя, така и живота на останалите шофьори на пътя.


Собствениците на каруци обаче роптаят срещу идеята за спиране на превозните им средства от употреба и обясняват, че спазват всички изисквания. Твърдят, че избягват главните улици, за да не пречат на движението и че без талигите ще лишат семействата си от прехрана.


Но според кмета на Красна поляна ромите постепенно се отказват от каруците и се преквалифицират в шофьори на таксита, като това е начин те да се интегрират в големия град.


На въпрос какво ще стане с конфискуваните коне, Чакъров каза, че те ще бъдат закарани на терен в Панчарево. „Ние апелираме да спазват законите”, допълни още той.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби