Свързани новини

17.11.2014 10:58

Номинации за Бизнес дама на годината 2014

Видян 6235 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 3 декември тази година ще се проведат 25-те национални награди Бизнес дама на годината. Юбилейният характер на събитието допуска извънредни почетни позиции за дами, които са допринесли за развитието на българския бизнес. Ето номинациите:


 


ЕВГЕНИЯ КАЛКАНДЖИЕВА

 Безспорно най- коментираната номинация този сезон е тази към притежателката на модна агенция Визаж. Въпреки престоя си в Къщата на Вип брадър, Калканджиева съумява да подържа бизнеса си с топ модели от световно ниво, както и веригата си фризьорски салони. Да се организира Мис България също е бизнес, казва Жени, която е сред най-обичаните съквартиранти. Хора, близки до телевизионното шоу твърдят, че бизнес дамата е получавала ежеседмични отчети за своята дейност и те са били наистина впечатляващи. Вероятно именно това е накарало  журито да я номинира .


 


ЕЛЕНА КРИСТИАНО

Стилна и постигнала всичко в зенита на своята възраст, Елена Кристиано е определена да получи с


пециален приз за компанията си Кристиан оф Рома груп. Тя  е търговска компания и марка с 20 годишна история в България.Нейното създаване датира от 60-те години в Италия от Гаетано Кристиано и продължава да се развива и днес в сектора за красота,професионални продукти и оборудване за фризьорски и козметични салони.Есклузивен представител за България е на световно известни брандове като Алфапарф Милано(създава първите течни кристали),Роланд,Бес и още 15 компании от Италия,Япония и др.
Над 6000 салона се обслужват от търговските представители на фирмата във филиали разположени в цялата страна.Кристиан оф Рома груп е организатор и на Италиански фестивал на прическата и красотата в Международен панаир Пловдив и от тази година е съорганизатор на Фестивал на прическата и красотата в София в партньорство със стилист Капанов ,както и съпартньор в сисанието Прическа и стил.
В търговския екип работят около 60 сътрудника и десетки технически лица фризьори и стилисти,обучени в международни академии за тренинг по колористика,стайлинг и подстригване.
Мотото на компанията е "Едно име,една марка,една гаранция"!

 БИЛЯНА ЕКСНЕР

Биляна Екснер е Собственик и Управляващ съдружник на „1 Метър Шоколад” ООД – под чиято търговска марка се произвежда „1 METER CHOCOLATE” - оригинален и незабравим еднометров шоколад, който спечели наградата за иновативен български бранд на Best Brand Awards 2014.
Биляна е завършила ПР и Публична администрация в СУ „Климент Охридски“ и има дългогодишен опит като експерт по комуникациите в различни обществени и бизнес сфери. Години наред е била и Директор „Конгресни и инсентив събития“ в Албена АД.
Идеята за еднометровият шоколад се ражда, когато случайно в Свищов попада на историята и традицията за шоколад в еднометрови форми, който се е произвеждал за нуждите на императорския двор на Александър II. Вижда потенциалa на тази идея и решава да създаде бранд и бизнес от това. Регистрира търговската марка „1 Meter Chocolate” в цял свят и започват да развива и налага бранда. Работи сама, но с много любов и вяра в бранда.. Процесът е дълъг, но близо 3 г. след това 1 Meter Chocolate вече е добре познат на пазара като луксозен, атрактивен и качествен продукт, който вече има представителства в Англия, Канада, Русия, Гърция, Румъния, Италия, Словения и Хърватия.

МАРИАНА ПЕЧЕЯН

 Мариана Печеян е магистър по икономика, собственик и управител на ВСК Кентавър груп. Заедно със съпруга си инж. Веселин Кръстев създават компанията преди 21 години. ВСК Кентавър разполага с логистичен център за търговска дейност с индустриални стоки, притежава офис сграда и два машиностроителни завода в Дряново и Велинград, които произвеждат над 14 хиляди вида прецизни инструменти за металообработване намиращи приложение в сферата на общото машиностроене, самолетостроене, автомобилостроене, медицинско уредостроене, както и широка гама инструментална екипировка за машини с цифрово-програмно управление. За последните 8 години фирмата е инвестирала над 37 милиона лева в модернизиране на машинния парк, производствените процеси и повишаване качеството на условията на труд. Над 96% от продукцията на компанията е предназначена за износ в страните от ЕС и САЩ, а броят на заетите в дружествата е 350 души. ВСК Кентавър е най-големият доставчик в световен мащаб на най-голямата американска корпорация за инструменти и машинна окомплектовка КЕНАМЕТАЛ. Като такъв печели 10 последователни години приза за Топ Качество и високи постижения в доставките. Компанията е редовен пряк участник на международни световни технически изложения в Хановер, Чикаго, Москва, Париж, Щутгарт, Милано, Базел и др.

Мариана Печеян е председател на Клуба на жените предприемачи и мениджъри в България, председател на Общински съвет гр. Дряново, член на Управителните съвети на Българската Тенис Федерация и Софийската търговска камара, собственик и организатор е на конкурса Жена предприемач и Жена мениджър на годината, носител е на редица престижни награди и отличия, сред които Бизнес дама на 2000 година, Мениджър Инвестиции за 2007 година на Българската стопанска камара, Национален приз Човек на 21 век на програма Произведено в България, финалист на конкурса Stevie Awards 2011 САЩ.

НАТАЛИЯ ВЕРХОЗИНА

Тя е родена и израстнала в Москва, където завършва училище с направление  Икономическа кибернетика и получава диплома за програмист, а по-късно завършва и престижния Московски търговски унивеситет със специалност банково дело. Наталия има впечатляваща кариера в банковия бранш, но когато се раждат двете й дългоочаквани дъщери-близначки, решава да посвети цялото си време на децата.

През 2009г Наталия посещава за първи път България със съпруга си. „Решихме да прекараме лятната ваканция с децата на вашето море и се влюбих в тази страна. Тя се превърна в наша втора родина”, казва рускинята. Затова от тогава тя и семейството й прекарват всичкото си свободно време у нас. Очарована от красотите на страната ни, Наталия винаги говори за планините, плажовете, градовете и хората на България с усмивка.

Московчанката споделя, че дълго време не могла да открие подходящо място за маникюр, масаж, прическа .Случвало се да излезе от някой салон доста разочарована.Затова решила да създаде център, в който да даде възможност на българските жени да се почувстват като истиснки руски принцеси.

Така се родила идеята за центъра ” Эрмитаж”, който се намира в Южния парк на столицата. „Благодарение на семейството ми и  невероятните приятели тук,които ме подрекяпаха„Эрмитаж” е вече готов и най-актуланите новости в областта на разкрасителните процедури ще бъдат на разположение на жените в моя център”, споделя Наталия Верхозина.

 
РУЖА ИГНАТОВА

 Бизнес дамата е една от най-силните кандидатури за 25-я юбилеен конкурс. Направила успешни инвестиции, въпреки крехкия си опит и възраст, Игнатова стигна до международните валутни пазари и постигна отличен авторитет сред колегите си по света.

Д-р Ружа Игнатова получава завидно образование в някои от най-добрите световни университети. Тя е притежател на диплома за завършена магистърска степен по Бизнес администрация, магистърска степен по Право от Университета в Оксфорд и докторска степен по Право от Университета в Констанц. До 2009г. д-р Игнатова работи за McKinsey Източна Европа, където отговаря за България и Румъния в сферата на управление на активи, застрахователно и корпоративно банкиране, управление на риска и преструктуриране. До 2010г. Ружа Игнатова е главен изпълнителен директор и главен финансов директор на Clever Synergies Investment Fund  (CSIF) – частен инвестиционен фонд с активи от около 250 млн. евро.Д-р Игнатова създава и структурира портфолио от 75 млн. евро за Global Wealth Investment Funds.

Тя участва в проекти на Deutsche Bank Frankfurt, където се занимава с инвестиционно банкиране за руския пазар.

Д-р Ружа Игнатова има издадени две книги на немски и китайски език.

Деен участник на международните финансови пазари, Ружа Игнатова е собственик на компанията “OneCoin”, което е и името на нова и иновативна виртуална валута. Тя цели да измести като популярност най-известната до момента виртуална валута „Bitcoin”, чиято пазарна капитализация възлиза на 7 милиарда долара. От началото на компанията, само в рамките на 3 месеца, над 4300 клиенти от 113 държави закупуват пакети с „OneCoin” монети. От месец октомври тази година е налице и специализиран пазар, където се търгува „OneCoin

 

СЛАВКА КАРАВЕЛОВА

 Славка Каравелова е номинирана за своя 25 годишен труд и положителен принос в българския бизнес. Дамата е била притежател на банка и застрахователна компания, като в момента е успешен собственик и управител на мощна адвокатска компания. Позната в бизнес средите на Европа, кантората на Каравелова консултира по важни юридически казуси личности и фирми а самата тя е добре приета във високите кръгове на Лондон, Берлин и Париж. Позната е със своята благотворителност а светските и появи са истинско събитие за организаторите.  

 СОФИЯ БОРИСОВА

Притежателка на модна къща Романтика фешън, както и на нова модна линия в Италия София споса, дизайнерката София Борисова попада в тези номинации не случайно. Тя е истинска бизнес дама, чиито творчески нюх се обединява с бизнеса и довежда до нейните впечатляващи успехи през последните години. Борисова е инвестирала поравно в своето образование и развитие, както и разкошния си бутик, в който клиентки са влиятелни бизнес дами , мис България и клиентки от цял свят.

ДИАНА ПЕТРОВА

 Представител на най-бързо развиващата се италианска марка за дамска мода " Sandro Ferrone ", Диана е сред най-динамично развиващите се млади жени в модния бизнес. Тя се отдава на красотата с вещината на познавач и бизнес дама от най-високо ниво.
Представител е и  на "Studio Figura" за България - една уникална концепция за оформяне на тялото, от която вече се възпозват повечето български звезди и хора с възможности.
Собственик е и на марката "Салон Ефект " - комплексна грижа за коса и тяло, съчетани с професионална школа по козметика и система за франчайз.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали