Свързани новини

30.12.2020 14:40

НЙТаймс: България използва камиони за хот-дог, за да достави първата си пратка с ваксината

Видян 3793 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През уикенда България получи първата си пратка от 9 750 дози от коронавирусната ваксина. Преди пускането на ваксината в неделя българските власти се обърнаха към камиони за хот-дог, за да доставят ваксината на различни места в страната, съобщава НЙТаймс.

Съпроводени от полицията, няколко хладилни микробуса първоначално доставиха дозите поне в няколко града. Ваксината Pfizer-BioNTech трябва да се съхранява при екстремни температури от минус 70 градуса по Целзий, за да остане ефективна и може да се съхранява при температури от 2 градуса до 8 градуса по Целзий само до пет дни.

Новините за неортодоксалния избор на транспорт предизвикаха вълна от подигравки в социалните медии.


Мемета с хот-дог, носещи логото на Pfizer, изображения минати през фотошоп, каламбури и вицове наводниха Facebook и Twitter. Една публикация във Facebook включва снимка на кренвирши, подпечатана с логото на Pfizer. И стара, популярна реклама за тази конкретна марка кренвирши - показваща магазинер в месарница, държащ кренвирши - беше споделена онлайн, но този път, с актуализиран слоган: „Ваксините са тук.“

Кампанията за ваксинация започва в момент, когато България има един от най-високите нива на смъртност от Covid-19 в ЕС, като над 25 души на 100 000 умират от вируса в продължение на 14 дни, според Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията здравната му система се бори да се справи с вълната от заразени пациенти.


Докато някои българи се подиграха с творческия начин на транспорт, други изразиха загриженост, че това сигнализира, че държавата не е добре подготвена да получи и съхрани първата партида от ваксините.

"Няма значение дали върху камионите са измазани изображения на кренвирши или говеждо месо от Black Angus", каза Мария Шаркова, адвокат, специализирана в здравеопазването. „Важното е правителството да спазва стриктно разпоредбите за дистрибуция и съхранение.“

Тя е загрижена, че доставката на ваксини в хранителни камиони може да направи страната юридически отговорна, каза тя, тъй като „производителят на ваксини не може да носи отговорност“, ако „протоколите за транспорт и разпространение не се спазват правилно“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 бг реалност 01.01.2021 13:20

    След като премиерът на тази държава спи в резиденцията си гол с пистолет до главата и пълни чекмеджета с милиони евро и златни кюлчета защо ваксина да не се транспортира с микробус за кренвирши на приятелска фирма?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате