Свързани новини

04.12.2020 09:24

Ниска оценка за Габриел в годишника на Политико

Видян 4178 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С незадоволителна оценка завършва първата година от новия мандат на българския еврокомисар Мария Габриел. Заради успешното отвоюване на повече пари за научни изследвания и незабележимите й действия в ресора "Култура", престижното издание "Политико" й поставя ниската grade C. Оценката е част от традиционния анализ, посветен на свършеното от еврокомисарите след встъпването им в длъжност на 1 декември 2019 г.


Усърдна и незабележима, появяваща се често на събития в платформата Zoom и в групи по интереси в Туитър - така екипът на "Политико" вижда образа на българския еврокомисар, предаде Дир.бг. И отчита сред най-добрите й постижения гласуваните от Европарламента допълнителни 6 милиарда евро за програмите, за които отговаря тя.


В същото време Мария Габриел изтегли късата клечка да стане първият комисар с положителен тест за коронавирус, което предизвика бързо затягане на правилата за провеждане на срещи, припомня "Политико" и обръща внимание: "Почти невидима и по темите, свързани с културната индустрия, въпреки успешното добавяне на този ресор към иновациите, образованието и младежта".


Изданието посочва и какво предстои за Габриел през новата година - да ръководи програмата "Хоризонт Европа", което според анализа може да я остави на заден план, заедно с други бюрократични комисари.


Българският комисар обаче не е единственият с такава оценка в бележника на "Политико". До нея се нареждат още няколко колеги, сред които датчанката Маргрете Вестагер, заместник-председател на Европейската комисия и отговаряща за подготовката на Европа за цифровата ера.


Неуспехите й съдържат две отменени от Европейския съд решения - първото задължава компанията Apple да възстанови на Ирландия 13 милиарда евро от неплатени данъци, а другото блокира сливането на телекомуникационни компании. Вестагер пренебрегва и съвет от собствения си екип да даде зелена светлина на енергийната сделка в Полша, по искане на полското правителство.


В турбулетната според "Политико" година за екипа на Фон дер Лайен един комисар се сбогува с поста си и очаквано получава най-ниска оценка - E. Фил Хоган от Ирландия "попада" на изискана голф вечеря в родината си, в нарушение на строгите мерки срещу КОВИД-19.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.12.2020 11:33

    И това и е много. В същност защо е български еврокомисар жена, която живее в чужбина, омъжена е за чужденец и носи чужда фамилия?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и