Действията са след решение на вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, която е принципал на дружеството с капитал от над 103 млн. лв

Свързани новини

29.03.2022 18:13

Нинова смени ръководството на Индустриални зони

Видян 3699 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С решение на едноличния собственик на капитала на Национална компания индустриални зони“ е подменено почти цялото ръководство на компанията. Това става ясно от подадени в Търговския регистър документи, предаде бТВ.


 


Действията са след решение на вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, която е принципал на дружеството с капитал от над 103 млн. лв.


В протокол от 24 март тази година се посочва, че се освобождават досегашния изпълнителен директор Антоанета Петрова Иванова – Барес, назначена през 2017 г., както и членовете на борда Цветан Петров Цирков, Николай Недялков Райчев, Нина Стефанова Владимирова, Илия Димитров Лазаров, които са назначавани в годините до края на 2020 г.


 


Назначеният от първия служебен кабинет на президента Румен Радев Дочо Карадочев, също се разделя с поста си.  Тогава принципал на „Индустриални зони“ е бил сегашният министър-председател Кирил Петков, който оглавяваше икономическото министерство.


 


Поста си запазва единствено Добринка Димитрова Вичева, която е другото назначение от времето на първия кабинет на президента Радев.


 


 


В новия състав на директорите, който е намален от 7 на 5 души влиза Петко Николов. Николов е бивш председател на Комисията за защита на конкуренцията и на Патентното ведомство до средата на миналата година. Той е избран и за изпълнителен директор от новоизбрания състав на борда на директорите.


 


 


В него влизат още Цветелина Чобанова-Стефанова, Татяна Едрева, Андреана Красимирова Премянова – Янкова. Последната е дъщеря на председателя на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов, който е бил и в ръководните органи на БСП.


 


В момента обаче действията по вписването на промените са спрени от Агенцията по вписванията, заради установени липси и несъответствия по отношение на Петко Николов, който не е



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,