На фона на тези близо 100 хиляди лева за публикации общинските организации не са получавали повече от година партийна субсидия.

Свързани новини

23.02.2023 09:25

Нинова се рекламира със 100 бона от касата на БСП

Видян 1782 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 50 хил. евро или 100 хил. лева за личен ПР на соцлидера Корнелия Нинова във Фейсбук са отишли от касата на БСП, сочи статистиката на социалната мрежа, която е публична, предаде Червен ефир. На този фон прави впечатление, че за реклама на самата партия са заплатени малко над-половината от тази сума, но с тях реално пак се промотира самата тя.


Според данните близо 33 хил. евро или 66 хил. лв. са платени от Позитано 20 за страницата на БСП, като са спонсорирани публикации пак са главно на Нинова. Около 12 хил. хил. евро са платени от пресцентъра на БСП за личната страница на червения лидер. Без внимание обаче не останаха и някои от най-верните и съратници. Така отделно 1 700 евро от бюджета на Столетницата са платени за организацията на зама на Нинова Борислав Гуцанов – БСП Варна. Напомняме, че именно той беше от групата на застъпниците на статуквото в партията по време на последния скандален конгрес на 11 февруари.


Оказва се, че Нинова се е възползвала от партийната каса за спонсориране на рекламни публикации и по време на вътрешнопартийния избор, посочват още от Червен ефир. Отделно партията е плащала за рекламирането й като вицепремиер в кабинета на Кирил Петков.


На фона на тези близо 100 хил. лв. за публикации общинските организации не са получавали повече от година партийна субсидия, а се задават поредните парламентарни избори. Не се плащат нито наеми, нито печат на Дума, нито членски внос в ПЕС.


Припомняме, че на партийния конгрес множество противници на Нинова бяха изгонени от Столетницата. Сега по време на градската конференция на БСП-София, водачът на столичните социалисти Иван Таков обяви, че няма да приеме изключването на съпартийците си и на практика призова за бунт срещу соцлидера. Както 19' писа БСП–София, която по устав би трябвало да има право, както всички други областни организации в партията, да посочи кой да оглави листите на своята територия, не ще Нинова за водач в 25 МИР.


На последните няколко вота тя имаше по-лош от средния за страната резултат в т.нар. „лидерски район”, така че подобна смяна е и оправдана. Вместо нея,  членовете на БСП в София гласуваха за Милко Панов, който е председател на районната организация на социалистите в Нови Искър.


Пламен Валентинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 25.02.2023 13:04

    Нинова е поредният политически труп, който иска да умре на власт! Политиката за нея е безкраен низ от далавери и комбинации! Единствения й принос е, че унищожи БСП. Помним, че се прегърна с Борисов за субсидията от 8 лв, после му благодари с Гешев и Цацаров, единни са и в далаверата за хартиената бюлетина... ВСС също е техен. Но идва краят на тези мошеници!

  • 001 Anonimen 23.02.2023 11:42

    ама тя ви била най-големия враг, само по нея плюете, вероятно защото лобирате за новото ляво - доказани мошеници

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни