През последните 2 седмици от Позитано 20 пускат слуха, че Нинова се връща като икономическо вице

Свързани новини

08.12.2022 14:03

Нинова с отказ за вице! К. Паскалев – временен лидер на БСП?

Видян 4225 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Корнелия Нинова изигра етюд при срещата с кандидата на ГЕРБ за премиер проф. Габровски, но изключително високопоставен източник изясни, че тя е получила категоричен отказ да бъде вицепремиер в „правителство на спасението” с първия, втория или третия мандат. Причините са прости.


Първо, тя не може да мине за експерт в никоя област, а кабинетите, които политиците се опитват да сглобят в момента, се мислят в този формат. Освен това, никой не иска да работи с нея, поради честата смяна на позициите, която без свян осъществява: от хартиената бюлетина до това кой да прави и кой да не прави бюджет. Не само ГЕРБ, но също и ПП, и особено ДБ, са против каквото и да било участие на Нинова. Въпреки сигнала от един от най-верните напоследък нейни депутати, че червените биха подкрепили ново „правителство на Промяната”.


През последните 2 седмици от Позитано 20 пускат слуха, че Нинова се връща като икономическо вице. Това се прави, за да има възможност поне до февруари, когато е насрочила заседание на партийния конгрес, да удържи Националния съвет, където мнозинството й бързо тънее, откакто не е във властта. Причината е, че тя не може да трудоустрои калинките си – 500 от тях беше настанила в администрацията по партийна линия при краткото управление на „Промяната”. А пари на Позитано 20 няма, поради електоралните сривове, които Нинова донесе на партията през последната година и половина на 4 поредни парламентарни вота с все по-отчайващи исторически дъна.
„Връщаме се”, обаче продължават огласяват и бивши министри от нейната квота в кабинета „на


Промяната” Петков – Нинова, като така сплашват и администрациите в министерствата.


Докато те се опитват да пробутват неумел пиар, в партийните редици вече се оформя консенсус около възможността бившият вицепремиер Костадин Паскалев да оглави като временен лидер БСП.


Пламен Валентинов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Коко 09.12.2022 13:14

    Не съм трол, а средностатистически българин с мнение на достолепна възраст, видял много през живата си. Потвърждавам последната дума от коментара си под N 3

  • 005 Anonimen 09.12.2022 12:29

    Не се карайте заради тази крушовишка биволица с пресъхнал кладенец, не си заслужава, дори напротив, молете се още малко да "ръководи" тази файтонджийска партийка, че съвсем да я занули.

  • 004 Редакцията до Anonimen Коко 08.12.2022 18:08

    Троле Коко, всеки може да напише това име, а изключително високопоставеният източник за тези преговори може да бъде само 1. За по-умните читатели е ясно. Можете да ни изпратите и трите си имена, за да можем веднага да Ви осъдим

  • 003 Коко 08.12.2022 17:55

    Това е името ми - Николай /за приятелите Коко/. Много по точно от "изключително високопоставен източник". Смешници.

  • 002 От редакцията до Anonimen 08.12.2022 15:55

    Защо се боите от името си? Пропаднали сме, защото описваме фактите такива, каквито са ли? Или просто си тролите? Живи и здрави

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци