Свързани новини

09.02.2020 10:22

Нинова: Първо да се докаже вината на съдия Миталов

Видян 1889 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Унизително е отвън да се посочват случаи на корупция, а българските институции да не са реагирали. От друга страна обаче, от Министерството на правосъдието толкова се разбързаха, че поискаха и предсрочното отстраняване на съдия Миталов, което е малко прекалено. Нека първо се докаже вината му", заяви Корнелия Нинова пред БНТ.


"Фактът със съдия Миталов е недостатъчен - така че твърдението, че той е корумпиран, защото е пуснал Николай Малинов да получи награда от президента Путин, е юридическо невярно и не звучи убедително", обясни лидерът на БСП.


"Не ми се струва, че президентът Румен Радев загрява за своя партия". Това заяви още председателят на БСП. На въпроса кой може да загуби, ако Румен Радев създаде партия, тя отговори, че това няма да е удар за БСП, а по-скоро алтернатива на ГЕРБ.


Относно сваленото доверие на президента към правителството, Нинова заяви, че това е резултат от последователната политика на Румен Радев. "Струва ми се като поредната стъпка от неговото последователно поведение преди да бъде избран. Аз съм била до него през целия месец на предизборната кампания и знам всяка дума, която той е казал и обещал. Снемането на доверието от правителството е тежка, силна стъпка, но това е градация", заяви в предаването Корнелия Нинова.


"Ние искаме оставката на правителството, подкрепяме президента Радев, имаме си собствена партийна програма и я следваме. Наша група участва във всички протести пред Народното събрание и в страната, и ще засилим това присъствие", каза лидерът на БСП.


Корнелия Нинова добави, че не е съгласна с оценките и внушенията, че БСП губи всички избори през последните години. "Спечелихме президентските избори, увеличихме броя на евродепутатите си. Убедено твърдя, че това е пътят и не трябва да променяме курса", посочи тя.


Председателят на БСП коментира и действията на новия главен прокурор Иван Гешев: "Г-н Гешев е много активен, това заслужава да се отбележи. Ще съдим тази активност по резултатите, които трябва да са осъдителни присъди. Когато видим този резултат, тогава вече може да кажем, че България е различна".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева