05.08.2021 00:08

Нинова пак смени главен редактор на Дума

Видян 1932 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Бившият депутат, много преди Корнелия Нинова да дойде в БСП от десницата, и известен ляв журналист Ивелин Николов беше сменен като главен редактор на Дума. Той е поредният шеф на партийния вестник, който не се хареса на лидерката. Преди време началото на края на съюза й с Кирил Добрев, който я направи председател и ръководеше единствената за нея като председател победна кампания - на президента Радев, беше именно ръководството на Дума. За него той доведе от Англия също известен ляв журналист, но от младото поколение - Йордан Мичев. Тя обаче незнайно защо го смени и така погреба шанса да има модерен вестник. В момента тиражът му е повече от бутиков, изданието е затънало в дългове на 6-цифрена стойност, сайтът му е останал в миналия век като визия и стил. Не е ясно и как ще се издава занапред хартиената медия с 3-кратно намалената субсидия на партията - гласовете й се сринаха от 1 млн. на 350 000 под мъдрото ръководство на лидерката. Доминираният от нея Национален съвет на БСП избра за нов главен редактор Боян Ангелов. Неизвестният поет се оказва и шеф на Съюза на българските писатели - истинска ирония, да не кажем агония, след като ръководители на СБП са били Димитър Димов, Павел Матев, Георги Джагаров, Любомир Левчев, Николай Хайтов. Бедата е, че новият глав.ред. няма нищо общо с журналистиката, като прогнозите са окончателно да погребе вестника, който имаше милионен тираж при основаването му от легендата на лявата преса Стефан Продев преди 31 г. и във времето преди да има субсидии, издържаше партията през 90-те години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 05.08.2021 11:46

    Не е вярно, че Боян Ангелов няма нищо общо с журналистиката. Направи от сп."Читалище" съвсем прилично, даже интересно издание. И по мое мнение трябва да му се даде толеранс.

  • 002 Anonimen 05.08.2021 09:23

    Ивелин Николов , заедно с Велислава Дърева и част от останалите журналисти работеха против Нинова, писаха се декларации, събираха се подписи, още след избирането й от цялата партия...Уволни ме само защото Нинова ме предложи на граждански договор във Дума...Сайтът не стура защото се прави от хората на Ив.Николов, а жена му го списва и то некадърно...

  • 001 Anonimen 05.08.2021 09:04

    Това е много тъжно, но логично развитие. По начало понятието партиен вестник вече е отживелица. Другите партии нямат официално декларирани вестници, макар че подмолно финансират своята линия в едни или други медии. За това трябват пари, естествено. Но поне един читав сайт не е зле да имат. Погрешно е да се смята, че електоратът на БСП не работи с интернет и разбира само от книжния вариант на изданеието. Нали искат уж да разширят кръга... Трябва да се седне и да се мисли. Нещо невъзможно при положение, че ситуацията около ръководството на паритята е винаги напечена.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.