Свързани новини

24.01.2022 09:29

Нинова пак прегази устава и се бетонира в БСП

Видян 2727 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   В поредно нарушение на Устава на БСП 50-ият Конгрес на Левицата остави Корнелия Нинова начело на партията, стана ясно в края на миналата седмица. Напомняме, че заседанието бе свикано от Националния съвет на Столетницата през ноември, когато соцлидерът подаде оставка след катастрофалните резултати на 3 поредни избори в рамките на година.


     Първо беше нарушен Уставът, който изисква в този момент зам.-председател да оглави БСП до конгреса (чл. 17). После беше прегазен и чл. 31, който дава на конгреса само да "констатира" - не да приема или отхвърля оставката. Нинова го играе втори път.



„За“ оттеглянето на Нинова бяха 164 делегати,  415 „Против“ и 20 посочиха „Въздържал се“. Само по себе си обаче подобно гласуване няма правен смисъл. По устава на БСП веднъж подадената оставка не подлежи на гласуване.


Уставът беше сгазен и с неподготвяне на конгресни документи до седмица преди форума. Още с това беше ясно и каква игра играе Нинова. Въпросът е защо се страхува от установения пряк избор? Уж юрист, тя използва схема, за да се бетонира.



Едно от лицата на вътрешната опозиция на социалистите – Весела Лечева изрази своето възмущение от факта, че не се стигна до пряк избор. Пред Тв Европа тя коментира, че именно прекият избор е бил част от реформата в БСП.



“Тази констатация би следвало да е формално потвърждение на волеизявление или на фактическо положение. Освен оставката, в устава има още четири случая на прекратяване на правомощията на лидера, сред които е и смъртта му. Ако някой ден някой председател на БСП умре на поста си, може ли конгресът да откаже да констатира смъртта му – не, другарю, вие нямате право да умрете, вие сте жив”, сочи друг коментар на Тони Тончев в DW.



Освен формалната легитимност на Нинова като лидер на БСП остава под съмнение и политическата. Напомняме, че тя тотално се провали като водач в 25 МИР-София и изкара 4 пъти по-малко от кандидата на Продължаваме промяната (ПП) - Ицо Хазарта. И в този район, и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 grizli267 24.01.2022 15:19

    Не доумявам, как е възможно подобно малоумие-Нинова отново на върха.Човека който унищожи с мръсни номера и патологични амбиции една 100 годишна партия, "лидерката", която сведе до минимум гласоподавателите за БСП? Е, господа, на следващите избори и толкова гласове няма да имате заради слабоумието си, да ви водят за носа като стадо овце. Жалки сте, както и "лидерката" ви, тя е в състояние да съсипе и едно добронамерено правителство. Няма проблем, вие си сърбайте попарата като ви е толковяа акъла, но не трябва целия народ да губи от психическите ви отклонения.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни