Свързани новини

22.01.2022 17:00

Нинова остава лидер на БСП

Видян 2621 пъти | Коментари 7
Гласували 2 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Корнелия Нинова остава лидер на БСП. Делегатите на 50-ия конгрес на партията отхвърлиха оставката на Нинова, която беше подадена след последните парламентарни заради "тежката изборна катастрофа". 

Против приемането на оставката гласуваха 415 души, 164 бяха "за" и 20 "въздържал се".


 


Припомняме, че противно на указа на собствената й партия, след подадената оставка Нинова остана начело на Левицата до Конгреса. Според  чл. 17, ал. 1 и 2 „правомощията на Председателя на БСП се прекратяват предсрочно:  по негово искане, а неговите функции се изпълняват от зам.-председател, определен с решение на НС” – т.е. веднъж подадена оставката вече е факт веднага и без да се изчаква Конгрес. Напомняме, че Нинова, уж юрист, вече използва подобен неправомерен ход при една от предните изборни загуби.
 
Закритите за медиите обсъждания и гласуване на оставката на Корнелия Нинова бяха предшествани от двучасови изказвания на делегатите.

Най-силно впечатление направи изказването на обявилия готовност да се кандидатира за нов лидер на БСП Крум Зарков. "Спите ли дълбоко? Упоени ли сте вече достатъчно от това, което се случва от сутринта", обърна се той към делегатите, критикувайки предизвестеното отхвърляне на оставката на Нинова заради подписка от 500 делегати, които искат вот на доверие към бетонирания лидер. В подкрепа на Зарков и провеждането на избори за нов лидер на БСП се обявиха Антон Кутев (бивш говорители на служебното правителство, назначено от Румен Радев) и евродепутата Петър Витанов.


Валери Жаблянов, който напусна парламентарната група на "БСП за България" по време на последното правителство на ГЕРБ, заяви, че макар и да е част от управляващото мнозинство, социалистическата партия не е в състояние да определя политиката на правителството, защото начело на Министерството на финансите не е човек на БСП. "Ако беше до раздаването на пари, Бойко Борисов щеше да управлява", каза Жаблянов, обръщайки се към Нинова и изброените от нея финансови преимущества, които били осигурени за хората, бидейки БСП част от управлението.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Херо Мустафа извърши козметично проветряване на туземната колониална администрация 23.01.2022 14:54

    ... а господинчовците от жълтите павета пак плачат на чужд гроб ...

  • 006 Anonimen 23.01.2022 10:58

    Снимката на Корнелия Нинова и цирковете, които разигра с тарикатската си оставка, по асоциация ми припомниха за една публикация в столичен ежедневник, където под снимката на Петко Бочаров със ситен текст бе написано нещо, на което в първия момент не обърнах внимание, но в него имаше саркастичен смисъл - "П. Бочаров изпълни историческата си мисия, СДС падна от власт".(причина за което бе станалата му омразна физиономия и вечните му нравоучения" ...

  • 005 Anonimen 22.01.2022 23:12

    Тая е по нагла и крадлива от ББ дори. Ей това комунистите са отрова за България. Има и една добра новина, а тя е, че БК си направиха харакири заради алчността на милионерите от ръководството си.

  • 004 конгресмен 22.01.2022 22:05

    Младият въздухар остана на сухо. Мама ще го успокои!!

  • 003 Anonimen 22.01.2022 21:51

    Лицемерието на тази жена е невиждано. Олигархията си запази лидерството в БСП.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец