Свързани новини

31.10.2020 10:45

Нинова е в добро състояние: Проф. Михайлов

Видян 3049 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Разговарях с Корнелия Нинова и получих нейното човешко разрешение да споделя с вас как се чувства. В добро състояние е. Преценката за хоспитализация е преценка на клиницистите от ВМА. Като лекар не смятам, че нещата са сериозни като клинична симптоматика и очаквам в скоро време да я видим отново сред нас.” Това заяви народният представител от парламентарната група на "БСП за България" проф. Георги Михайлов в предаването “Панорама” по БНТ във връзка с положителния тест за Ковид-19 на лидера на БСП Корнелия Нинова и последвалото й постъпване в болница. По думите му, управляващите изпуснаха пандемията, а здравната система не е реформирана от десет години.


 


“Още в началото на появата на Ковид-19 в България, БСП подкрепи въвеждането на извънредно положение, като БСП постави много точно условия - това извънредно положение да бъде с конкретен срок и всички решения за извънредното положение да се взимат от българския парламент. Това се прие от нашите политически опоненти.”, припомни народният представител.


Проф. Михайлов подчерта, че историята на всички пандемии, както и всички научни данни са сочели, че ще има втора вълна през есента: “Управляващите имаха 6 месеца, за да подготвят здравната система за последствията от пандемията, но не го направиха.”


Народният представител поясни пред водещия Бойко Василев, че правителството е трябвало да обърне внимание на няколко пункта: противоепидемиологичните мерки, конструирането на здравната система, за да  бъде тя устойчива, както и  съхраняването на медицинския персонал: “И в тези три аспекта управляващите не се справиха.”  Михайлов допълни, че здравната система не е реформирана от 10 години: “Наливат се още пари в една нереформирана система. Ние от БСП търсим решение на здравните проблеми.”



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв