Свързани новини

28.11.2022 23:11

Нинова е г-жа Лъжа: Върховният Съд (Решението)

Видян 17446 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Корнелия Нинова е доказана "г-жа Лъжа", постанови Върховният касационен съд. В решение от 23 ноември на Второто гражданско отделение с докладчик по делото Веселка Марева, с което 19 минути разполага, той я осъжда да плати 2400 лева на шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и 1716 лв. съдебни разноски на ПП ГЕРБ.


Напомняме, че ръководител на ВКС е съдия с безупречна репутация, която няма нищо общо с модела КОЙ, партии и олигарси, така че решението се приема в юридическите кръгове като безупречно.  ВИЖ РЕШЕНИЕТО ТУК!


Повод за иска на Нинова станаха изказвания от 2017 г., в които Атанасова, юрист, нарича Нинова, също юрист, "г-жа Лъжа", защото е твърдяла, че е проверявана от трима главни прокурори за приватизацията на Техноимпекс и никой нищо не е намерил. Напомняме, че приватизираната от нея фирма е осъдена от държавата за измамите си след приватизацията и сме публикували съдебните решения по този казус, които стават окончателни, докато Нинова е ресорен зам.-министър на икономиката при Тройната коалиция.


По новото дело, спечелено ог Атанасова, с документ от прокуратурата се доказа, че Нинова не е проверявана от държавното обвинение за Техноимпекс НИКОГА, т.е. е излъгала в това свое твърдение. Най-забавната част от "фактически установените" обстоятелства в решението са споменаването конкретно с имената им на Техноимпекс и Нинова като примери за лоша приватизация не къде да е, а в книга "Корпуцията - основен елемент в управлението на СДС", издадена от ... ВС на БСП през 2001 г. Същата партия, която Нинова сега оглавява по ирония на съдбата.


С изнесеното от прокуратурата по делото могат да бъдат обяснени и някои последни изказвания на Нинова миналия месец срещу държавното обвинение, в което тя замеси и името на Кирил Добрев. Той вероятно също ще я осъди след това решение.


След загубените 2 инстанции и заседанията на третата, тя е знаела каква ще бъде думата на ВКС и е побързала да се застрахова.


Последните й обвинения бяха за натиск, посредством представяне на призовка у дома й, а се оказа, че не прокуратурата, а съдът я зове да се яви по делото, което сама е завела срещу журналиста Явор Дачков за друга нейна лъжа - че по България не е изнасяла при управлението й



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 04.02.2023 23:10

    ти злобееш, сигурно има защо ,Радостинке, но само Нинова се грижи за българите, само тя им вдигна пенсиите, останалите сте лицемерни моралисти и демагози , които не си мърдат пръста за хората и само търсят лесни облаги

  • 001 Anonimen 03.12.2022 16:13

    Нинова е пътник! Късно, но заслужено! България няма нужда от повече нагли демагози!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от