Свързани новини

29.12.2017 14:07

Нинова: БСП отстояваше поетите ангажименти през 2017 г.

Видян 1363 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ръководството на парламентарната група на "БСП за България" изготви отчета за 2017 г. Удовлетворени сме от свършената работа. Годината беше различна и интересна. Тя започна с встъпването на Румен Радев и Илияна Йотова в президентската институция - една сериозна промяна за България. Премина през удвояване на подкрепата за нас и увеличаване на депутатите от 38 на 80. Завърши с победа в битката ни срещу забраната за лечение с нови лекарства. Между тези събития БСП отстояваше поетите ангажименти в предизборната кампания”, това написа председателят на НС на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук.


Тя припомня, че ПГ на „БСП за България” е внесла 30 законопроекта в защита правата на работници, малък и среден бизнес, хора с увреждания, пенсионери, български производители, млади семейства. „Изразихме позиции по важни за живота на хората въпроси в 41 изказвания от името на парламентарната ни група. Контролирахме управляващите чрез 651 зададени въпроси и 48 питания”, пише още лидерът на левицата. Нинова добавя, че целият отчет за свършеното ще бъде представен от всеки депутат в избирателния му район в следващите дни. „Пред нас стои новата 2018 г. с редица нерешени проблеми."- отбелязва председателят на БСП.


„Днес обсъдихме приоритетите си за следващата сесия на НС. Безспорно здравеопазването е един от тях, както и бедността и доходите, особено на фона на задаващо се ново увеличение за цените на газ и вода. Уточнихме и мотивите на вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за корупция, който ще бъде внесен на 17.01.18 г.”, добавя още тя. Корнелия Нинова, пише още, че европредседателството е важно за България, но то не може да бъде спирачка за борбата с корупцията. Тя заявява, че статията на "Гардиън", в която се посочва, че най-корумпираната държава поема председателството, трябва да притеснява всеки един от политиците, защото става въпрос за образа на България. „По-притеснени обаче трябва да сме от това, че бедността и корупцията са двете страни на една монета. Няма как да се борим с бедността, ако не се справим с корупцията. Вместо правителството да си затваря очите пред този факт и да призовава шест месеца да си мълчим, за да не се излагаме пред чужденците, по-добре да потърси начин за решаване на тези проблеми и чрез председателството”, категорична е Нинова. Председателят на БСП заявява, че могат да бъдат намерени решения за намаляване на бедността и неравенствата, за общи мерки за борба с корупцията и истинска, а не имитация на съдебна реформа.


 



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак

Денят предвещава редица предизвикателства

Денят предвещава редица предизвикателства, които ще