Свързани новини

21.11.2019 17:31

Нинова: Алтернативният ни бюджет е заявка за бъдещо управление

Видян 2397 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Алтернативният ни бюджет е бюджет на развитието, защото в него предлагаме освен финансиране на секторите, и промени в тях. Традиционно коалиция "БСП за България" и парламентарната ни група изготвя, представя и внася в Народното събрание алтернативен бюджет на правителството и управляващото мнозинство. Тази година управляващите представиха своя бюджет като повече от същото.


Нашият бюджет е бюджет на развитието, защото в него предлагаме освен финансиране на отделните сектори, промените в тези сектори, които ще доведат до резултат, подобряващ благосъстоянието на българските граждани. Залагаме няколко основни политики и промени. Първо - предлагаме данъчна промяна, защото въвеждаме първа стъпка към семейното подоходно облагане. Това заяви председателят на „БСП за България“ Корнелия Нинова по време на представянето на алтернативния Бюджет 2020 на левицата в парламента. Лидерът на левицата коментира някои от акцентите в предложенията на БСП: „По време на кампанията за местните избори обещахме на хората, че ще направим предложение част от техните данъци да остават в общините. Затова внасяме предложение 1/5 от данъците върху доходите на физическите лица и част от ДДС да остават в общината“, заяви Нинова. Тя коментира и предложенията за промени в пенсиите - преизчисляване на всички пенсии с нов коефициент на средно осигурителния доход от 2016г. „Не може повече възрастните хора да живеят под прага на бедността“, категорична е Нинова. Председателят на левицата коментира още предложената реформа в здравеопазването. Държавните и общински болници да не са търговски дружества, намаляване ДДС на лекарства, безплатни лекарства за деца до 14 години – са само част от алтернативните предложения на левицата. Относно образованието, БСП предлага да има един учебник по един предмет, който да бъде безплатен до 12 клас.



„Нашето предложението е  роля на държавата в икономиката. Тази роля да се осъществява чрез няколко фондове за инвестиции, както и „Фонд Северозапад“. Северозападът е изоставен регион, за който държавата трябва да предложи специални грижи“, коментира още Нинова.



„Алтернативният ни бюджет е заявка за бъдещо управление. Когато народът ни се довери и спечелим парламентарни избори, ще кажем, че ще правим това с държавата и го предлагаме вече трета година. Ние сме последователни, категорични, аргументирани. Бюджетът ни е социално ориентиран, гарантира икономическо развитие и е финансово е обезпечен“, заключи Нинова.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв