23.03.2009 17:43

Николай Желев иска отвод на съда по делото срещу подпалвача на кантората му

Видян 6013 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 2.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тричленен състав на Добричкия окръжен съд с председател Тома Манушев си направи отвод по делото срещу 20-годишния Ганчо Руменов Ганчев, предаде БГНЕС.


Младежът е обвинен в палеж на кантората на частния съдебен изпълнител Николай Желев, извършен на 31 август 2008 г. Потърпевшият поиска отвод на целия състав на Окръжен съд – Добрич. Николай Желев мотивира искането си с дългогодишните колегиални отношения, които поддържа с магистратите. Частният съдия-изпълнител посочи, че те биха могли да повлияят върху решението на съда. Искането ще бъде докладвано на председателя на ДОС Енчо Енчев. На 31 август Ганчо Ганчев подготвил предварително пластмасови шишета с бензин и около 21:30 ч. разлял запалителната течност върху фасадата на офиса в идеалния център на Добрич. Николай Желев бил в кантората си и забелязал подпалвача. Съдия-изпълнителят минал през пламъците и подгонил Ганчев. За да предотврати бягството на подпалвача, Желев го прострелял със законно притежавания си пистолет.
Наказателният кодекс предвижда наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода. Николай Желев заяви пред съда, че е поискал от прокуратурата да преквалифицира обвинението в опит за убийство. Държавното обвинение е отказало, а потърпевшият обжалва отказа пред Апелативен съд – Варна. Подсъдимият поиска делото да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие, което би му осигурило наказание под предвидения в закона минимум. Ганчо Ганчев има 24 регистрации в полицията за криминални прояви. Осъждан е като непълнолетен за грабежи. Съдът снизходително е заменил наложеното му тогава наказание "лишаване от свобода" с престой в трудово-възпитателен интернат. Срещу Ганчев и в момента се водят дела за грабежи и укривателство на чужди вещи, съобщават от пресцентъра на Добричкия окръжен съд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв