Върховният главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний в Киев, Украйна, на 19 октомври. (Глеб Гаранич/Reuters)

Свързани новини

15.10.2022 07:39

Никой и нищо няма да ни спре: Началникът на украинската армия

Видян 9050 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бойното поле е "сложно, но контролирано", тъй като украинските сили продължават контраофанзивата си за връщане на части от страната, завзети от Русия в първите дни на инвазията на Москва, заяви главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний.

"В ожесточени битки, под стоманения дъжд на руските снаряди, ние удържахме всяко парче от земята си. Спряхме настъплението на врага и погребахме мита за непобедимостта на руската армия. И сега получаваме обратно нашите. Никой и нищо няма да ни спре", заяви Залужний в публикация в Twitter.

Залужний каза, че миналата зима "вече е част от световната история"

"Устояхме на мощна вражеска атака. Показахме какво означава да си украинец, да имаш смелостта да се бориш за свободата си", каза той.


 Като последен признак, че руските войски се борят с украинските настъпления, Москва заяви в четвъртък, че нейните сили ще помогнат за евакуацията на жителите на окупирания южен Херсонски регион в други райони.

Украинските военни провеждат контраофанзива в Херсон и източните части на страната, като си връщат окупирани от Русия територии и нанасят удари по критична инфраструктура като мостове и железопътни линии.


В четвъртък, по време на срещата на министрите на отбраната на НАТО в Брюксел, украинският президент Владимир Зеленский отново призова за увеличаване на капацитета за противовъздушна отбрана, като заяви, че Киев разполага само с около 10% от необходимото за борба със смъртоносните руски удари.

А според Залужний превъзходството на руската артилерия означава, че "въпросът за увеличаване на огневите възможности на въоръжените сили все още е актуален"
"Въпросът за развитието на интегрираната система за противоракетна отбрана също е от съществено значение", каза той.
На снимката: Върховният главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний в Киев, Украйна, на 19 октомври. (Глеб Гаранич/Reuters)
 
 
 
 
 
 
 

 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 15.10.2022 22:30

    През 41-ва Вермахта ги отвя за 2 седмици...............

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей