Донфрид не беше попитана дали САЩ ще подарят ядрени оръжия на Киев

Свързани новини

13.05.2022 10:38

Никакви ядрени оръжия за Украйна: САЩ

Видян 1548 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Не става дума" за предоставяне на ядрени оръжия от САЩ на Украйна, заяви помощник-държавният секретар Карън Донфрийд по време на изслушване в Сената в четвъртък. Тя обаче не се ангажира публично да изключи възможността за първи ядрен удар.




"Съединените щати не са страна в този конфликт", заяви Донфрийд пред законодателите по време на изслушване в сенатската комисия по външни отношения, като добави, че "САЩ предоставят на Украйна помощ за сигурност и оръжия, но не става дума за предоставяне на ядрени оръжия от страна на САЩ на Украйна".




Донфрийд не беше попитана дали САЩ ще подарят ядрени оръжия на Киев. По-скоро сенаторът демократ от Масачузетс Ед Марки я притисна да заяви публично, че САЩ не искат да "представляват екзистенциална заплаха" за Русия и няма да бъдат първата страна, която ще изстреля ядрено оръжие.


 


 


Донфрийд не отговори директно на нито един от двата въпроса, настоявайки, че САЩ не участват пряко в украинския конфликт и следователно не са във война с Русия.


 




Русия обаче смята, че САЩ участват в конфликта заради доставките на оръжие и разузнавателни данни за Киев. Външният министър Сергей Лавров обвини Вашингтон и военния блок на НАТО, че "по същество воюват с Русия чрез марионетка и въоръжават тази марионетка", а президентът Владимир Путин заплаши с "бърз и светкавичен" отговор на всяка външна намеса, която застрашава националната сигурност на страната му.


 



Русия провежда политика на неупотреба на ядрени оръжия, освен в хипотетична ситуация, в която съществуването на руската държава е застрашено от ядрени или конвенционални оръжия. САЩ заявяват, че ядрените им оръжия са възпиращи, но могат да бъдат използвани при "екстремни обстоятелства за защита на жизненоважните интереси на САЩ или на техните съюзници и партньори".


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни