България само обещава, но на практика дори логистично е трудно, а финансово е крайно неизгодно да организира ремонта на украинска бойна техника", заявиха пред 19 минути експерти

Свързани новини

06.05.2022 09:05

Няма дори да ремонтираме украинска техника, дефицит на материали за поетите договори за оръжия и муниции

Видян 4063 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"България само обещава, но на практика дори логистично е трудно, а финансово е крайно неизгодно да организира ремонта на украинска бойна техника", заявиха пред 19 минути експерти от бранша след противоречивото решение на Народното събрание по темата.




Причината, от една страна, е в пренасянето на въпросните машини, тъй като с напредването на руските войски към Одеса и Молдова, те трябва да бъдат транспортирани към Полша, да заобиколят Унгария, която бойкотира доставките за фронта, да дойдат у нас. А после да се върнат по целия обиколен път. Което, освен много време, ще струва и много пари. Толкова, че стойността на услугата и транспорта може да е по-голяма от стойността на съответната машина.





Морският път пък се оценява като крайно ненадежден. Украйна не разполага и с особено много пристанища под свой контрол в момента. Другият вариант - изпращане на наши специалисти, които на място да оправят танкове и бронетранспортьори се оценява като невъзможен, защото няма желаещи.





В момента има и друг проблем. По думите на ръководител от роден производител, не е ясно как ще изпълним договорите за доставка на оръжия и боеприпаси за Украйна през трети страни, които вече сме поели, за да нагласят управляващите ни политици своите комисионни. Причината е, че алчността им не е позволила да бъде преценен един важен въпрос: стоманата и други материали за производството на стоката се доставят от ... Украйна. А това значи, че не е възможно да имаме в момента нови пратки. Предприятията имат някакви резерви, но те опасно намаляват и в момента са на абсолютен минимум.




Разбира се, те биха могли да се снабдят и с по-качествени материали от ЕС и САЩ, но цените на западните образци в момента са силно завишени и не биха могли да позволят вместване в параметрите, зададени в договорите.



Тоест, нашите производители трябва да работят на загуба, за да изпълнят поръчките. Но трябва същевременно и да отделят "парсата" за управляващите политици. Които имат наглостта да отричат износа на българско оръжие и родни муниции за зоната на конфликта.


 


Илиян Костадинов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 ПЕНСИОНЕР 08.05.2022 11:22

    Разбира се,че няма да ремонтираме.До дни УСРАЙНА няма да я има,ако вече не се е случило.А сега не признавайте успеха на Съветската армия над хитлеризма.27 милиона жертви,като тръгнаха от нищото.9-ти МАЙ световен ден на мира.

  • 002 Тихомир Томов 07.05.2022 20:10

    Открай времеколкото работещите губят с толкова политиците забогатяват

  • 001 Отче ваш 06.05.2022 11:27

    След доставките на оръжие, ще последва и възкресение за мъртвите хохли, които отново ще влязат в бой, Слава Кокаина !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни