Щатската дивизия по темата „е в работна група с други щатски регулатори. В това координирано усилие тя участва в разследването на Nexo. Действията против Nexo идват след подобна активност спрямо  BlockFi Lending, Voyager Digital и  Celsius. Последният и Voyager в момента са в производство по фалит по  Глава 11, след което последва остър спад на пазара на криптовалути през лятото”.

Свързани новини

29.09.2022 17:10

Nexo – бг криптоимперия, погната от щатски главпрокурор

Видян 8335 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На официалната си страница на правителствената платформа на САЩ главният прокурор на щата Южна Каролина обяви старт на „процесуални действия срещу продаващата криптовалути Nexo, Inc. и Nexo Capital, Inc. (колективно, “Nexo”), във връзка Nexo’s Earn Interest Product (EIP)”.  Българската криптоимперия, известна с масирано билборд присъствие в София, което озадачи мнозина през последните месеци, „е заподозряна за нарушаване на Закона за ценните книжа на щата - South Carolina Securities Act – тъй като е предлагала и е продавала нерегистрирани или неквалифицирани ценности под формата на нейни EIP сметки и, че Nexo и нейните съоснователи неправилно са представили и са пропуснали материални факти за EIP сметките”.



„Nexo EIP сметките са позволили на клиентите да депозират крипто ценности с Nexo; в замяна, те пасивно са печелели лихва по тези депозити. Nexo е предлагала на инвеститорите 36% върху депозираните крипто ценности, което е значително повече от нивата, предлагани за краткосрочни влогове по банкови сметки. Над 93 000 американски граждани имат такива EIP сметки, от които повече от 1150 са жители на Южна Каролина. Тези сметки представляват близо $800 милиона в национален план и $7.3 М в Ю. Каролина.



Щатската дивизия по темата „е в работна група с други щатски регулатори. В това координирано усилие тя участва в разследването на Nexo. Действията против Nexo идват след подобна активност спрямо  BlockFi Lending, Voyager Digital и  Celsius. Последният и Voyager в момента са в производство по фалит по  Глава 11, след което последва остър спад на пазара на криптовалути през лятото”.



По данни на бизнес адвокати у нас, с които 19 минути се консултира, най-вероятно  предстои да бъдат заведени дела в няколко щата против българската криптоимперия, очакват се доста сериозни глоби по това и останалите регулаторни производства, за които се говори в официалното съобщение от Южна Каролина.



Илиян Костадинов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 алчни хрантутници 30.09.2022 09:33

    Ето това са българските депутати, незнайно защо наричани народни представители, щото народа такива престъпници не избира и няма как да произведат добри за населението закони. Добре, че други държави не са като нашата, наричана държава на мафията та да ги извади на показ. Тренчев, набутан от майка си милионерка в политиката е доказателство, че НС е пълно с алчни, крадливи и корумпирани случайници, които само източват хазната с брутално високите си заплати, които сами определят и увеличават на всеки няколко месеца, обричайки електората на глад. И защо още са 240 търтея, като унищожиха собствения си народ на половина?!

  • 001 Anonimen 30.09.2022 07:29

    Начин да ни сплашат пак. И как може българи да печелят. Това е само в зоната на англосаксонците.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.