Свързани новини

06.01.2021 13:56

Неверието в пандемията е опасно като неверието в Бога: Руският патриарх

Видян 869 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Неверието в коронавирусната пандемия и пренебрегването на предпазните мерки са също тъй смъртоносно опасни като неверието в Бога. Това заяви днес в проповед след богослужение в храма "Христос Спасител" в Москва патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил, предаде ТАСС.


По време на пандемия обикновеното невнимание може да стане причина за експлозивно разпространение на вируса, предупреди Кирил. Патриархът прикани вярващите да спазват "всички изисквания и предписания (. . .) на модерната медицина", да не забравят за предпазните мерки при посещения в храмовете и да отделят повече време за семействата си.


В послание към архиереите, йереите, дяконите, монасите и всички вярващи предстоятелят на Руската православна църква призова духовенството и миряните около Рождество - 7 януари по нейния календар, да правят дарения за благотворителни цели, да подпомагат страдащите от коронавирусната инфекция и да се молят за медицинските служители.


"Нека помним, че никакви проблеми не могат да сломят духа на човек, ако той пази жива своята вяра и се осланя за всичко на Бога. И затова нека приемем без ропот и сполетелите ни изпитания", се казва в посланието, качено днес, малко преди Бъдни вечер по Юлианския календар, на сайта на църквата, предаде Нова тв


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.