Пендаровски заяви, че отдавна настоява трета страна да се намеси в спора между Скопие и София.

Свързани новини

22.06.2022 10:52

Невъзможно е да си променим Конституцията и историята: Президентът на РСМ

Видян 2757 пъти | Коментари 2
Гласували 3 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Кои сте вие, че да измисляте име на нашата църква?", риторично попита президентът на република Северна Македония (РСМ) Стево Пендаровски пред скопската телевизия 24. Той се възмути от намеренията на БПЦ сама да избере име на македонската църква и нарече това "безобразие".




Пендаровски заяви още, че отдавна настоява трета страна да се намеси в спора между Скопие и София. Той припомни, че при съвместното посещение във Ватикана заедно с Румен Радев е отправил подобно предложение - нещо, което е заложено и в идеята на Франция от последните дни. Според Пендаровски обаче българският президент е отклонил идеята му с аргумента, че ”България и РСМ най-добре познават отношенията си и че няма нужда от чужда намеса”.



Президентът на РСМ каза още, че за момента преговорите са "ялови" и обвини претенциите на София за основна причина за буксуването им. Той настоява, че ”не може и да става дума за ревизия на историята от историческата комисия”.




Пендаровски каза още, че промяната на конституцията е напълно невъзможна и че в основната част не са описани и други малцинства като албанците. Той допълни, че България е добавила и пет нови искания към френското предложение.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 затвор 22.06.2022 14:17

    След всички изстъпления на първите в РСМ и откровено антибългарски и агресивни изявления, с кой акъл Тиквата им дава подкрепа?! Тоя човек тотално се е овъртолил в собсвените си зависимости и престъпни схеми

  • 001 Anonimen 22.06.2022 11:49

    Г-н президент на РСМ,най-добре е да си разпуснете парламента,държавата и да се присъедините като области към България,Сърбия и Албания,и да ви се свършат мъките да измисляте история,държава или какво и да е било.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!