Свързани новини

20.11.2020 11:11

Нещастно съвпадение е смъртта на 2-мата в Пловдив: Директорът на болницата

Видян 2779 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Логистични проблеми във военно-временна обстановка и липса на кадри са причината за забавената медицинска помощ на двамата пациенти в пловдивската университетска болница "Свети Георги",  които в последствие починаха”,  обяви шефът на клиниката проф. д-р Карен Джамбазов. Той определи случая като "нещастен", защото всички лекари са работили по времето на приема на двамата пациенти.

Напомняме, че според съпругата на единия пациент двамата болни са преседели на стълбите пред болницата 2 часа, докато ръководството на болницата твърди, че забавянето е било 40 минути - докато се обслужват други пациенти. По случая е назначена проверка в болницата и е сезирана прокуратурата. Според болницата обаче това е "нещастно съвпадение на факти".

"Няма практика пациентите да бъдат върнати. Клиниката е почти пълна, има едно свободно легло. Най-леките случаи се качват на третия етаж. Нещастен случай е според мен, защото всички лекари са работили към момента с тежко болни. Как точно и защо се е скъсала връзка в информацията, не мога да отговоря. Аз го наричам нещастно съвпадение на факти", заяви проф. д-р Джамбзов. Той каза, че веднага след като ръководството на лечебното заведение е информирано за случая, е назначена проверка, която се извършва от комисия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 20.11.2020 12:08

    Като не са готови да го кажат на Борисов и министъра му Ангелов, които непрекъснато дрънкат точно обратното, как всичко е о кей и те са отличници! Не само болни умират от неполучена медицинска помощ и здрави започнаха да капят...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и