Реформите на пенсионните схеми и схемите за обезщетения за безработица също са в процес на работа и могат да предизвикат улични протести.

Свързани новини

24.08.2022 13:23

Необходими са жертви и усилия, светът е изправен пред голяма промяна: Макрон

Видян 1426 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският президент Еманюел Макрон предупреди в сряда, че са необходими "усилия и жертви" през следващите месеци, тъй като светът е изправен пред това, което той нарече "голяма промяна". Според него "свободата си има цена", като Европа преминава през "голяма промяна', която ще сложи край на "известно безгрижие" по целия свят, предаде Ройтерс.

Обръщайки се към своите министри на първото заседание на кабинета след лятната ваканция, Макрон каза, че светът е изправен пред края на сигурността, пред края на охолното изобилие от блага и ресурси и "на известно безгрижие".

"Моментът, в който живеем, може да изглежда структуриран от поредица от кризи, всяка една по-сериозна от другата“, каза той, имайки предвид сушата, пожарите и бурите, които удариха Франция през лятото, както и война в Украйна и смущения в световната търговия.

"Вярвам, че това, през което преминаваме, е по-скоро голяма смяна, голяма промяна“, посочи Макрон, като призова министрите да бъдат амбициозни.

"Свободата си има цена", каза Еманюел Макрон на французите, които вече се борят с високата инфлация на фона на войната в Украйна, като добави: "Битките, които трябва да водим... ще бъдат спечелени само чрез нашите усилия".

Той отбеляза, че правителството също така ще предприеме дългоочаквани планове за засилване на борбата си с изменението на климата.

Макрон, който спечели втори президентски мандат през април, но след това загуби мнозинството си в парламента, е изправен пред редица предизвикателства през следващите няколко месеца, включително да убеди депутатите да приемат бюджета за 2023 г.

Един ключов въпрос ще бъде дали да се подновят горните граници на цените на електричеството и газа, които изтичат в края на годината, и отстъпката за автомобилните горива, като тези мерки помогнаха на инфлацията във Франция да остане по-ниска от тази в много други страни в ЕС, но в същото време тези мерки тежат на публичните финанси.

Реформите на пенсионните схеми и схемите за обезщетения за безработица също са в процес на работа и могат да предизвикат улични протести.

"Очаквам също така сериозност и доверие в лицето на такива тревоги, на такива предизвикателства", каза още Макрон на своите министри. "Може да е привлекателно да кажете това, което хората искат да чуят... но първо трябва да си зададете въпроса за ефективността", добави той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и