Според Bild министърът на отбраната Кристине Ламбрехт е наредила на войниците или да "отрежат" изцяло етикетите с буквите, или да изрежат само частта с обозначението на размера.

Свързани новини

19.11.2022 08:00

Немската армия получи униформи с SS, МО нареди на войниците да "отрежат" буквите

Видян 7392 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Немското министерство на отбраната беше принудено да влезе в режим на контрол на щетите, след като на хиляди войници бяха доставени униформи с инициали "SS".

Спорната абревиатура означаваше само размера на униформата, определен като "S-Short" от таблоида Bild, който определи инцидента като "мега провал" Въпреки невинното значение на SS върху униформите, буквите все още са забранени за германските въоръжени сили поради силната асоциация с печално известното нацистко подразделение Schutzstaffel (Шуцщафел), (Защитен ескадрон).

Паравоенно крило на нацистите, СС се превръща в основна сила, отговорна за наблюдението на държавната сигурност и нацистките политики на терор, включително управлението на концентрационни лагери и лагери за изтребление, в които загиват милиони хора. По време на Нюрнбергския процес след войната тя е обявена за престъпна организация.


Според Bild министърът на отбраната Кристине Ламбрехт е наредила на войниците или да "отрежат" изцяло етикетите с буквите, или да изрежат само частта с обозначението на размера.


Инцидентът е засегнал само "няколкостотин войници", заяви пред Berliner Zeitung говорител на немските въоръжени сили - Бундесвера - и добави, че някои производители не са спазили изискването на Бундесвера да използват "S-Short" вместо "SS"

Реакцията на министъра обаче беше посрещната с критики от някои депутати, които заявиха, че Ламбрехт трябва да се съсредоточи върху по-неотложни въпроси, вместо да преследва сенките на миналото.

"Трябва да се запитате защо такива инциденти се случват само в Бундесвера", заяви член на Комисията по отбрана на германския Бундестаг, призовавайки министъра на отбраната да не се "престарава" и "най-накрая да се заеме с важни задачи като въоръжаване и модернизация"

Според Bild спорните облекла са част от голяма обществена поръчка, поръчана от Министерството на отбраната, която включва 313 000 "комплекта бойно облекло", както и стотици хиляди каски и спални чували на стойност 2,3 милиарда евро (2,41 милиарда долара).

Министерството заяви пред вестник The Times, че е наясно, че инцидентът изглежда "много странен" за обществеността и че все още поддържа контакт с производителя, за да "разследва случилото се".

 
 
 
 
 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби