Сръбският президент Александър Вучич заяви в интервю пред местната ТВ "Хепи“, че не е сигурен, че западната ни съседка в крайна сметка ще трябва да наложи санкции срещу Русия.

Свързани новини

17.01.2023 09:32

Нека не бъдем наивни, САЩ не са на страната на Сърбия: Вучич

Видян 1334 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сръбският президент Александър Вучич заяви в интервю пред местната ТВ "Хепи“, че не е сигурен, че западната ни съседка в крайна сметка ще трябва да наложи санкции срещу Русия.

"Всички казаха, че Вучич ще наложи санкции след изборите. Устояхме почти една година. Все още не съм сигурен, че ще наложим санкции. Бяхме ли щастливи, когато бяха наложени санкции срещу нас, включително и от Русия - не. Какво да направим, да отменим Чайковски, Достоевски и Толстой, да разрушим паметниците?“ – попита сръбският лидер.

Едновременно с това лидерът на западната ни съседка изрази мнение, че сега на Вашингтон не му е до Белград, тъй като е съсредоточил всичките си сили в борбата против Русия.

"Нека не бъдем наивни, те (САЩ) не са на страната на Сърбия", подчерта Вучич. "Те се опитват да се държат рационално, сериозно, за да не хабят енергия и сила за някой друг, защото са концентрирали всичките им сили срещу Русия".

Съветникът на Държавния департамент Дерек Шоле подчерта по време на посещението си в Белград на 12 януари, че властите на републиката трябва да вземат решение за налагането на санкции срещу Русия, в противен случай Сърбия "няма да може да се развива“.

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че санкциите срещу Русия са "нож с две остриета". Той подчерта, че очаква "засилване на натиска върху Сърбия по въпросите за Косово и Метохия и налагане на санкции срещу Русия". Сръбският лидер уточни, че ще трябва да наложи санкции срещу Руската федерация "под заплахата от нещо много повече от натиск".

След началото на военната интервенция на Русия в Украйна Вучич в обръщение към нацията след заседание на Съвета за сигурност заяви, че страната подкрепя териториалната цялост на Украйна, но няма да налага санкции срещу Руската федерация. Президентът каза, че републиката временно спира ученията на армията и полицията с всички чуждестранни партньори. Той отбеляза, че Сърбия смята Русия и Украйна за братски държави, съжалява за случващото се в източната част на Европа и е готова да предостави хуманитарна помощ на Киев. Както каза Вучич в интервю за медиите на 10 ноември миналата година, Белград ще наложи санкции срещу Москва "само с дамоклев меч над главата“.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.02.2023 15:02

    отново ги заплашват с ядрени бомби, но и нас също, това са международните убийци, насъскват едни славяни срещу други, пречи им православието, за да заграбят територията на Русия с несметните подземни богатства, още на времето са спонсорирали наполеон за войната му с Русия

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще