Свързани новини

02.12.2020 16:32

Неграмотна атака на НАП към собствениците на апартаменти и къщи по Airbnb и Букинг

Видян 7751 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Националната агенция за приходите за пореден път се изложи с вопиюща некадърност като кара собствениците на апартаменти и къщи по системите на Ербиендби и Букинг да описват как си получават парите от тях. Всеки средно интелигентен и дигитално грамотен българин, и без да му е професионално задължение, е наясно, че единственият начин на разплащане в тези системи е по банков път. Точно поради това не се налагат и никакви проверки – тези пари са чисти като сълза, проседими във всяка секунда. И НАП отлично знае за тях във всеки миг. Въпреки това бухалката на властта, която не търси неплатените милиони на медийни и корабни бг олигарси, дължими към хазната, прави масирани проверки за укриване на доходи сред собствениците на имоти, отдавани за краткосрочен наем чрез платформи като Airbnb и Booking, писа първо Труд. През последните месеци стотици хора, които преотстъпват за временно ползване имотите си по този начин, са получили писма от данъчните. Според източници на 19 минути само в София те са не по-малко от 5000. В страната пък отдаващите имотите си за допълнителен доход през глобалните резервационни системи са поне 10 000.

НАП иска информация за всички закрити и действащи банкови сметки на собствениците през последните 5 години, както и за лицата, които отдават жилищата, в случай че са различни от законните им притежатели. свен това, в отговор на писмата, собствениците трябва да обяснят по какъв начин получават пари от гостите - банкови преводи, онлайн платформи и др. Данъчните изискват данни за размера на получените суми и брой на резервациите на имотите. Притежателите на жилища трябва да направят и таблица с приходите си от дейността по години, става ясно от писмо на НАП, с което Труд разполага. От НАП са категорични, че ако собствениците откажат достъп до тази информация, ще поискат разкриване на банковата тайна, за да се сдобият с нея.

Всъщност, НАП е пряко свързана с банките и няма никакъв проблем да проверява във всеки момент каквото я интересува, но предпочита да сплашва народа и да превишава законово допустимите си правомощия.

Освен това, от приходната агенция настояват да им бъдат предоставени и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Тони Кръстев 03.12.2020 16:21

    И на тия данъчни същите ние - хората ще им платим коледни бонуси - проста бухалка на Борисов са и нищо повече

  • 003 Anonimen 03.12.2020 11:21

    Корона вируса е убил обонянието и усета за мярка на управляващите, иначе щяха да помиришат, че мирише на политически позор.

  • 002 Петя Пенчева 02.12.2020 21:34

    Хахахахаха, Вие наистина нямате представа, анонимен. Давам ербиендби и всичко е електронно, пътувам с резервации по букинг - също само електронни разплащания

  • 001 Anonimen 02.12.2020 16:46

    19 минути, вие сте неграмотни, изобщо не е вярно това което пишете. Парите си ги получават на място при настаняване в повечето случаи.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Доста емоционален е този ден за вас

Доста емоционален е този ден за вас или доста нервен,