Свързани новини

01.12.2016 15:35

Нефтът поскъпна с 9% за ден, гони $60 за ЧНГ

Видян 1908 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нефтът поскъпна с 9% и отново премина кота 50 долара след решението на ОПЕК – организацията на страните – производители на петрол, да снижи дневния добив с 1,2 млн. барела. Споразумението, каквото не е имало от 8 години, се очакваше отдавна, след като най-големите в бранша Саудитска Арабия и Русия, която не е челн на ОПЕК, постигнаха принципна договореност по въпроса, но ислямското кралство отлагаше няколко месеца подписа си. Двете държави ще поемат огромната част от снижението на добива – общо 800 000 барела, потвърдиха министрите им на енергетиката.


Шефът на ОПЕК Мохамед ас Сада прогнозира, че преди Нова година може да имаме цени от порядъка на 60 долара на барел, които напълно задоволяват в момента производителите. През последните 2 години на ниски цени много от тях – от Саудитска Арабия през ОАЕ до Венецуела, бяха подложени на значителни финансови трудности, заради срива на котировките и оттам – на постъпленията в своите бюджети.


За нас това означава по-високи цени по бензиностанциите, особено на фона на поскъпналия рязко и почти изравнил еврото долар. Може да  се очаква щатската валута да изпита известни колебания надолу, но едва ли значителни, за да се балансират поне отчасти нещата за потребителите. За бюджета на страната пък се превежда като повече разходи за внос, но по-високи приходи от мита, акцизи и ДДС.


Ябълката на раздора беше добивът на Иран. Това е единствената страна, за която беше направено изключение и тя няма да реже, а ще увеличава добива си до достигане на нивата на износ преди да й бъдат наложени отменените вече санкции срещу нейния режим.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат