Свързани новини

21.10.2019 16:03

Нефтът пак се срина - бензинът на старите цени, а трябва да е 20 ст. по-евтин

Видян 2605 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Нефтът се срина на световните пазари с близо процент, като лекият суров падна до 53,62 долара, а Брент – до 58,98. Това е близо 10 долара и близо 9% повече, отколкото преди месец, когато напрежението около Иран го вдигна до ниво 68 долара. Само напомняме, че у нас се използва най-евтиният сорт Уралс, който пък е едва 54 долара.


Както и да го гледаме, цените на дизела и бензина трябваше да са паднали поне с 20 стотинки. Ала те си остават, каквито бяха след покачването – 2,27 на 2,33 лв. по софийските бензиностанции.


Не питаме народната защитничка Мая Манолова защо никога не й прави впечатление очевидния картел в сектора. Тя не може да ни отговори, тъй като билбордовете й по собственото му признание, се финансират от сина на шефа и говорителя на Петролно-газовата асоциация Андрей Делчев. Димитър Делчев, макар никъде на сайта на Мая да не личи дарението му, което е незаконно, го е направил като шеф на партията Движение България на гражданите. Той наследи Движението от Меглена Кунева, която още от 90-те години, когато са в правния отдел на синия кабинет, е твърде близка до мастития юрист и татко на новоизлюпения партиен бос. Връзката им явно е отдавнашна, защото и като омбудсман Мая не гъкна срещу този монополист, а не е тайна, че силната фигура в Петролно-газовата асоциация е Валентин Златев.


Интересно е, че монополисти като Софийска вода – там пък Андрей Делчев беше баща на водната концесия и кантората му движеше водния заем на София, а също и ЧЕЗ също не попадаха в обсега на Манолова, докато беше омбудсман.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей