Свързани новини

10.12.2020 18:12

Нефт над $50: рекорд за 9 месеца

Видян 1863 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За пръв път от началото на пандемията с коронавируса, която трайно понижи цените на петрола, нефтът мина психологическата граница от 50 долара. Към 18,30 ч. българско време смятаният за класика сорт Бренд се котираше за 50,86 в зелено. Това е истински рекорд, нечуван от времената на последната сделка между големите играчи - ОПЕК и Русия, към която преди 9 месеца САЩ не се присъединиха нито официално, нито дори медийно. На българския пазар цените на горивата не падаха колкото е редно, а на практика се движат малко над 1,80 лв. цяла година, когато котировките на нефта се сриваха, така че няма да е редно да скачат сега. Не, че съответните органи - Комисията за защита на потребителите и Комисията за защита на конкуренцията са осъществили правомощията си до момента и не че може да се надяваме при спекула, каквато може да се очаква, ще го направят в полза на данъкоплатците, които им вдигнаха заплатите с 30%. Макар в КЗП например също от март да са с изтекъл мандат.


Напомняме, че в същото време българската държава не е спряла срамния проект за нейни бензиностанции, за които троши стотици милиони лева от парите на данъкоплатците. Проектът на Борисов 3 е да бъдат открити 100 обекта, като по оценки на експерти за това ще бъде необходима сума между 200 000 000 и 500 000 000 лв. с отчетен фактор "чекмеджета". За тези пари могат да се купят до 8000 нови линейки, колкото България трябва да има според европейските стандарти, или над 5000 линейки и цяла флотилия медицински хеликоптери - по тяхната липса сме единствени в Европейския съюз, а и на целия континент Европа. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец