В интервю за радио BBC Пауис заяви, че "отговорното пиене" би помогнало за облекчаване на "рекордното търсене на спешна и неотложна помощ"

Свързани новини

24.12.2022 17:10

Не се напивайте прекалено много: Националната здравна служба на Обединеното кралство

Видян 1259 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Медицинският директор на Националната здравна служба на Обединеното кралство (NHS) Стивън Пауис призова британската общественост да не прекалява с алкохола по време на празниците, за да избегне посещение в спешното отделение. Персоналът на бърза помощ в Обединеното кралство стачкува в сряда, като намали до минимум обслужването.

В интервю за радио BBC Пауис заяви, че "отговорното пиене" би помогнало за облекчаване на "рекордното търсене на спешна и неотложна помощ"

"Не се напивайте толкова много, че да се стигне до ненужно посещение в A&E", подчертава той.

Девет тръста за бърза помощ в Англия и Уелс се присъединиха към акцията, в която участват парамедици, диспечери и помощни работници. Това са най-големите стачки на линейки в Обединеното кралство от 80-те години на миналия век насам, а шефовете на Националната здравна служба (NHS) вече са инструктирали болниците да освободят легла и да гарантират, че пациентите се приемат в рамките на 15 минути, така че малкото работещи екипажи да могат да отговорят на повече повиквания.


Стачката на линейките беше предшествана от друга стачка във вторник, в която участваха над 10 000 медицински сестри - най-голямата в 74-годишната история на NHS. По данни на NHS подобна стачка на медицинските сестри по-миналия четвъртък е довела до пренасрочване на 16 000 срещи и операции.

Медицинските сестри и работещите в бърза помощ настояват за увеличение на заплатите, за да се компенсира инфлацията, но министър-председателят Риши Сунак обеща да издържи до следващия планиран кръг от преговори за заплатите през пролетта.

В отделно предупреждение във вторник министърът на здравеопазването Уил Куинс призова британците да избягват "рискови дейности" и да не викат линейка, освен ако не се намират в "животозастрашаваща ситуация".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион