ГЕРБ успяха да съберат необходимите 120 гласа, за да внесат проекта си за Конституция. След като няколко седмици неведнъж сменяше позицията си, Веселин Марешки каза, че няма да се подпише под проекта. Това обаче се промени часове по-късно и той самият се подписа.


В „Тази сутрин“ той заяви, че не е прочел проекта за новата Конституция, който е подписал.


„Не съм чел проекта и няма да го чета. Това нищо не означава“, каза Марешки.


На въпрос как настъпи обратът само за един ден да смени позицията си и да подкрепи предложението на ГЕРБ, той заяви, че и президентът, и "Да, България" също са искали нов основен закон, а също така не иска да бъде на страната на БСП и ДПС, които се обявиха срещу Конституцията.


На въпрос колко пъти се е подписвал под документи, които не е чел, Веселин Марешки отговори: „Това нищо не означава. Проектът няма да се гледа от това Народно събрание“.


Пред Нова тв отхвърли обвиненията, че депутатите му са подкрепили проекта за нова конституция на ГЕРБ срещу две концесии – тези на плажовете „Кабакум - Север 1” и „Кабакум - Север 2”. Едната концесия е взета от майка му, а другата – от бивш депутат от ВОЛЯ.

„Чух такова внушение от президента Радев. Това е много жалко, защото само човек, свикнал да работи по този начин, може да прави такива внушения”, заяви пред Нова телевизия Веселин Марешки.

„Всеки ден правя бизнес сделки, имам много сътрудници. Това няма нищо общо с политическата ни дейност”, допълни лидерът на ВОЛЯ.