Според него всеки депутат, независимо от коя парламентарна група, когато види, че това са приоритети, в които може да се припознае, е добре дошъл да осигури мнозинството в този парламент.

Свързани новини

10.06.2022 13:11

Не офертираме, не купуваме депутати и не раздаваме постове: ПП

Видян 1650 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От "Продължаваме промяната" категорично отрекоха твърденията, че офертират депутати, за да подкрепят коалиционното правителство в парламента.



"Разбирам реториката, тя не идва от нашата парламентарна група. Ние не офертираме, не купуваме и не раздаваме постове и бюджети за управление", настоя в кулоарите на Народното събрание председателят на ПГ "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.


 


"Това, което искам ясно да заявя е, че ние казахме, че пред държавата в момента има няколко основни приоритети и ние имаме цели, които трябва да постигнем в този парламент. Те са на първо място приемането на актуализацията на бюджета, подпомагането на гражданите, на семействата, на работещите родители, на пенсионерите.


 


Приоритет №2 - приемане на промените в закона за енергетиката, за да може бизнесът да получи своето облекчение за увеличената цената на тока. Приоритет №3 - продължава да бъде КПКОНПИ, както знаете вчера внесохме вече законопроекта, борбата с корупцията. И не на последно място – не трябва да забравяме, че до края на годината трябва да се приемат 22 закона, които да подсигурят получаването на 6 млрд. лева по Плана за възстановяване и устойчивост", обясни той.


 


Гюров посочи, че това са приоритети, които са важни за държавата.


"И ние затова казахме много ясно това не може да се случи, ако в парламента няма мнозинство и затова всеки един депутат, независимо от коя парламентарна група трябва, да се обърне вътре към себе си, към своя морален компас и да каже кои са важните неща за държавата и дали може да ги постави над личните интереси и партийните интереси."


 


Според него всеки депутат, независимо от коя парламентарна група, когато види, че това са приоритети, в които може да се припознае, е добре дошъл да осигури мнозинството в този парламент.


 


"Така че мисля, че наистина сме в етап, в който всеки трябва да се определи и да каже дали е част от статуквото и бившия модел, който ние се опитваме да премахнем или е за това България да има просперитет да вървим към по-нормална, по-правова държава", призова Андрей Гюров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а