Свързани новини

23.09.2021 18:18

Не ни познаха 10% от резултата, социолози: Слави

Видян 1166 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Това че българските социолози не познават е толкова абсолютна истина, колкото истината, че довечера ще се стъмне.


Преди изборите на 4 април всички социологически агенции твърдяха, че главната интрига е кой ще вземе третото място измежду “Има такъв народ” и ДПС. В своите последни проучвания преди изборите, и “Галъп”, и “Алфа Рисърч”, и “Тренд” предвиждаха една и съща разлика между “Има такъв народ” и ДПС - разлика от точно 0,2%. Нищожните 0,2%.


В крайна сметка “Има такъв народ” получи със 7,15% по-голяма подкрепа от ДПС.


“Маркет линкс” предричаше най-малка подкрепа в процентово отношение за “Има такъв народ” - 11.7%. “Има такъв народ” получи с 6% повече, далече-далече от рамките на статистическата грешка.


Всички социологически агенции бяха категорични, че БСП ще е втора политическа сила. “Галъп” даваше преднина от 7,9% на БСП пред “Има такъв народ”, а ”Тренд” и “Медиана”- преднина от цели 9,2 и 9,5%. Но каква поредна социологическа драма - на изборите “Има такъв народ” стана втора сила с 17,66%, а БСП - трета с 15,01%.


Преди предизборната кампания за вота на 11 юли, както и почти през цялата предизборна кампания, социологическите проучвания на агенциите показваха първо място за ГЕРБ-СДС и второ място за “Има такъв народ”. На базата на своите екзитполове, социолозите даваха първо място на ГЕРБ-СДС и през целия изборен ден. И пак не познаха.


Така че, ако някой вярва на социолозите, значи вярва на късата си памет", заяви лидерът на ИТН Слави Трифонов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 23.09.2021 22:01

    Ти със социолози ли се занимаваш вече бе Славчо, нали не те интересуваха както не те интересува, че ти викали "чалгар", защо така бе Славчо взема да издребняваш, да не би да те хвана "нервата", а уж не те интересувало мнението на никой, така казваше когато набираше "инерция", днес когато видя падението на ИТН взема да се интересуваш от прогнози ха ха ха, какъв "твърд мъжкар" излезе ха ха ?

  • 002 Тихомир Томов 23.09.2021 20:19

    Ситуацията сега е различна . Населението видя пълна неадекватност и нежелание да се правят решителните промени плюс Нов истински закон за референдумите !

  • 001 Anonimen 23.09.2021 19:13

    Г-н Чалгар, защо занимаваш суверена с тези агенции, тях никой не им обръща внимание освен простолюдието, ти изглежда си от тази "ниска" прослойка щом така бързо по най-бърз и просташки начин успя да сринеш рейтинга на ИТН и днес да се чудиш каква глупост да изкажеш ? Скрит в една стаичка ти продължаваш да се правиш на "умник" с поредната си простотия ! Не зная тези агенции какви проценти ти дават, но аз смятам, че може би няма да успееш да вкараш ИТН в НС на тези избори, вие се провалихте по най-просташкия начин с интригите и заяжданията си, с неогледният си чалгарски външен вид в който влизахте в НС, като на чалга-сцена, с маскаренето на опонентите си и някои служебни министри които суверена оцени високо, с "помоща" която оказахте на Гешев и Тиквата да не бъдат разследвани като гласувахте против на последното заседание на НС ! Идиот чалгар !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!