Сред тези, които не желаят публичният им образ да бъде свързван с Русия, са Евгений Швидлер, партньор на милиардера Роман Абрамович и ръководител на инвестиционната компания Millhouse, Николай Сторонски, съосновател на технологичната компания Revolut, и Павел Дуров, основател на руската социална медийна мрежа VKontakte, подобна на Facebook, и на приложението за съобщения Telegram

Свързани новини

16.04.2022 16:27

Не ни наричайте "руснаци": Магнати

Видян 2205 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 2.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няколко бизнесмени, родени и израснали в Русия, са поискали от американското списание Forbes да не ги нарича "руснаци", очевидно смятайки, че корените им вредят на публичния им имидж на фона на войната в Украйна и последвалите я западни санкции срещу Москва.




Според Forbes той получава тези призиви от няколко години, но броят им е нараснал значително през последните няколко месеца, особено след стартирането на инвазията.


 



Сред тези, които не желаят публичният им образ да бъде свързван с Русия, са Евгений Швидлер, партньор на милиардера Роман Абрамович и ръководител на инвестиционната компания Millhouse, Николай Сторонски, съосновател на технологичната компания Revolut, и Павел Дуров, основател на руската социална медийна мрежа VKontakte, подобна на Facebook, и на приложението за съобщения Telegram.


 


Братята Игор и Дмитрий Бухман, които през 2004 г. основават разработчика на мобилни игри Playrix във Вологда, също помолиха да не ги наричат руски бизнесмени. Сторонски отправя подобна молба към списанието заедно с родения в СССР Леонард Блаватник, 20-ия най-богат човек в света според Forbes. Юрий Милнер, когото Forbes нарича "най-влиятелният инвеститор в областта на технологиите в Русия", също помоли списанието да не споменава руския му произход.


 


Бизнесмените, които се обръщат към списанието, отбелязват, че въпреки че са родени и израснали в Русия, те са се изнесли от страната заедно с бизнеса си и официално вече не са руски граждани. В някои от призивите, изпратени до Forbes, много от тях заявяват също, че никога не са се срещали с руския президент Владимир Путин и не бива да бъдат наричани "руски олигарси".




Етикетът стана по-страшен от всякога, след като западните държави, включително САЩ, Обединеното кралство и някои държави-членки на ЕС, наложиха икономически санкции на множество руски бизнесмени заради предполагаемите им връзки с руското правителство и финансирането на военната операция в Украйна. В рамките на санкциите на някои от тях дори беше забранено да влизат в западни страни, а активите им бяха замразени и имотите им бяха конфискувани. Москва разкритикува мерките, като ги оприличи на "грабеж".



   На снимката: Евгений Швидлер


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.04.2022 19:00

    Пази боже сляпо да прогледа!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат