"Трябва да се търси кооперация, трябва да се търси взаимодействие, винаги сме изхождали от това. Ясно е също така, че, за да е работещо то, ще бъде изключително важно да се запазят идеологическите физиономии, особено нашата, защото ние имаме особена роля да представляваме демократичната общност през няколко генерации.

Свързани новини

19.01.2023 14:27

Не на лидерска среща, можем да говорим 2-странно: Хр. Иванов

Видян 939 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не отказваме разговор с БСП за третия мандат. Но ако търсят нашата подкрепа, бихме им препоръчали да се проведат срещи в двустранен формат. На този етап не виждаме условие да се включим в лидерска среща. Това заяви председателят на ПГ на “Демократична България” Христо Иванов в кулоарите на Народното събрание. Според него предстоят избори и предстоящата лидерска среща няма шанс да произведе работещо правителство.


“Просто разговори, за да покажем, че си говорим преди да отидем на избори, защото реалността е това, не виждам какво ще донесе. Ние сме предлагали такова нещо, но когато беше времето и имаше шанс да се произведе работеща формула. Не отказваме разговори. Ако някой търси нашата подкрепа, ние сме готови и публично, и при закрити врата да проведем двустранни разговори”, каза Иванов.

Той припомни още политическите приоритети на “Демократична България” - икономика на растежа с овладяна инфлация, влизане в еврозоната догодина, сигурност, заедно с евроатлантическите съюзници и съдебната реформа, осигуряваща отговорна прокуратура. Като подчерта, че по повечето от тези приоритети ДБ има значими различия с БСП.


Председателят на “Да, България” коментира и темата за потенциално обединени с “Продължаваме промяната”, като заяви, че решение предстои да се вземе от националните органи на партиите в коалицията. Според депутата е важно да се търси взаимодействие, но приоритет ще бъде запазването на идентичността и идеологиите на партиите. “Ще водим разговори, но е важно да запазим идентичността и идеологиите си. Особено нашата, защото имаме сериозната роля да представляваме демократичната общност през няколко генерации, трябва да запазим физиономията си”, каза Иванов.




 Снимка: БГНЕС




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични