Свързани новини

24.02.2021 11:30

Не може да има коалиция с ГЕРБ: Нинова

Видян 1546 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Лидерът е там, където е най-трудно
През тези четири години БСП остана категорична и ясна опозиция
 Не може да има коалиция с ГЕРБ - това е принципното ни решение
 Най-добрата оценка на страната в момента дават фактите. Ние сме на последно място по справяне с корупцията за 2020 г. според "Трансперънси интернешънъл", на първо място по социално неравенство, на първо място по процент от населението, което живее с материални лишения, включително 1 586 000 български граждани на прага на бедността. Този анализ направих по БНР-Пловдив.
 Едва 53% от учениците на 15-годишна възраст са функционално грамотни, а в здравеопазването сме на първо място по доплащане от джоба на всеки.
Това са обективни факти, които показват състоянието на страната - те са изключително тревожни. Наследството на Борисов е тежко, но ние като общество имаме сили да го преодолеем, да възстановим страната и качеството на живот. Ще прекратим този модел с програма и реформи.
 Промени трябват във всяка сфера, но ако трябва да съм точна - трябва да се промени моделът на управление.
Съществуват две паралелни държави - едната е институционалната, която взима легитимните решения, а другата е скритата и задкулисната, която реално управлява.“
Посочих последователността и неотстъпчивостта в поведението на БСП: Ние доказахме в изминалите четири години, че можем да се справим с подобни въпроси“. В началото на мандата отказах да бъда председател на Народното събрание и да участвам в скрити договорки.
През тези четири години останахме категорична и ясна опозиция и изградихме алтернатива като показахме множество алтернативни закони.
Много тежка реформа в партията, говоря принципно, не само за случая с Георги Гергов.“  БСП е единствената партия, която по европейски начин направи пряк избор на председател. Това е сила да дадеш властта на хората те да решават. Близо 80% от членовете на партията гласуваха и подкрепиха линията на политика, която представлявам последните четири години.
 Най-важните акценти от програмата за управление на БСП са доходите, здравеопазването, образованието и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.