Съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов посочи, че са готови да водят сериозни разговори

Свързани новини

18.11.2022 11:12

Не Мадуро, а Борисов избра тези машини за гласуване: Петков

Видян 714 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерският съвет на ГЕРБ избра и гласува тези машини за гласуване. Не Мадуро, а Борисов ги избра. ЦИК, с председател от квотата на ГЕРБ, ги избра. Това коментира в Народното събрание съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков.

„Държим да видим оттеглянето на целия законопроект за ИК. Ако „хартиената коалиция” оттегли среднощните си безумия, ние още днес ще влезем в зала. Още днес те могат да изтеглят своите предложения и заедно с обществените организации можем да стартираме дебата отново”, обясни Петков.

Той подчерта, че ГЕРБ, БСП и ДПС са избрали да „отворят” Изборния кодекс. „Защо имат фиксация върху Изборния кодекс? Това ли е най-важното за българските граждани? Искат да направят подмяна на вота на българските граждани. Реално, искат да връщат измамите с хартиените бюлетини. Реално, искат да затворят Обществения съвет, който ги критикува. Искат да превърнат машините в прости принтери. Искат да усложнят гласуването на българите в чужбина”, е мнението му.




Съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов посочи, че са готови да водят сериозни разговори. „Сериозен диалог може да се води при две условия. Едното е да си изтеглят законопроекта, за да започнем на чисто. Второто, което предлагаме, е временна комисия, която да се занимае с измененията в Изборния кодекс - структурирано, публично, по начин, който наистина може да произведе смисъл”, коментира той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог