два дни след предсрочните парламентарни избори, на които стана ясно, че водят с над 5% пред "Продължаваме промяната".

Свързани новини

04.10.2022 12:02

Не искам да бъда премиер: Борисов (Видео)

Видян 2394 пъти | Коментари 5
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Тези избори показаха, че народът на никого не даде самостоятелно право да управлява”, заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първия си брифинг след изборната победа на предсрочния вот за НС. „Хората казват да спрем да враждуваме и да работим заедно”, подчерта той, намеквайки за коалиция.
„Не искам да бъда министър, депутат или премиер“, обяви още Борисов.


Предлагам на останалите политически лидери на партии да се дръпнем назад“, призова той. „И министрите, и премиерът ще се решат след като минат тези преговори“, допълни лидерът на ГЕРБ и се пошегува, че следващият премиер трябва да бъде „висок, строен, красив, умен и сговорчив“.


“Близо 80% от хората казаха пред социолозите, че искат да има правителство. А да се отиде на нови избори, значи, че нищо по-различно няма да се получи като се похарчат едни 100 млн. лв. Ранното ми пенсиониране също се оказа напразно. Ето, на избори аз побеждавам”, посочи експремиерът.


Борисов очерта двете най-важни според него теми пред страната – кризата в Украйна и инфлацията. От думите му стана ясно, че ГЕРБ ще предложат на евроатлантическите партии, които станаха част от 48-то НС, да започнат веднага разговори по важните теми опит да се сформира редовно правителство.


За целта ще бъдат сформирани специални контактни групи с участието на лица с „безспорна евроатлантическа ориентация“. “Ще поканя Соломон Паси, Росен Плевнелиев като модератори. И те да проведат кръга от преговори между партиите“, каза той.
“Имам няколко предложения към колегите. Да степенуваме проблемите. Първо - кой е с


Путин и кой против него. Кой е на страната на Украйна и кой не. Нека това е първата тема, по която партиите да си заявят позициите. Българският народ ясно показа на тези избори, че е в болшинството си за проевроатлантизма”, отсече Борисов.
„Предлагам всички да помислят и да си представят как ще изглеждат нещата след 2-3 месеца. Аз съм готов на всякакви компромиси и отстъпки в името на народа. Оставям другите да преценят кое обичат повече. Себе си ли, Путин ли или българския народ“, каза още Борисов. „Вариант, в който ГЕРБ да управлява с ДПС, Янев и Възраждане, не виждам“, категоричен е той.


Борисов иронизира, че ГЕРБ биха подкрепили финансовата политика на Продължаваме промяната. „Ние ще подкрепим социалната сфера. И аз обичам пенсионери. Няма да се строи, няма да се правят капиталови ремонти“, каза той.


Подобен пример даде и със съдебната реформа на Демократична България. „Нека кажат тяхното предложение за съдебна реформа, ние ще го подкрепим. Но не да казват ние сме за Бойко Рашков срещу Иван Гешев – реформа с имена не е реформа“, каза Борисов.


„Да се опитаме да успокоим ситуацията така. Нека експертите след това да кажат кои министри могат да изпълняват тази работа. Някои хора го наричат правителство на национално съгласие, друго-експертно“, заяви Борисов.


Бившият премиер не отговори категорично дали от ГЕРБ ще върнат мандата на президента Румен Радев неизпълнен. „Каквото и да кажа, което да предопределя нещо, ще има декларации, че това не може да стане. Затова ние предлагаме обратния подход“, каза той.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 05.10.2022 19:44

    004 само предатели и безродници 05.10.2022 17:32 Ненаказаният престъпник и крадец кухата Тиква успя за 12 г да корумпира цялата администрация, освен че я подмени с послушни калинки като си осигури твърд и сигурен електорат, и не случайно всяка година ги стимулираше за сметка всички останали и особено пенсионерите, които мразеше и беше тотално забравил. Соросоидката Сачева съвсем им разката фамилията и ги приравни на гладни улични кучета. И този човекомразец вместо в затвора отново се прави на такъв, какъвто никога не е и не може да бъде като натриса доказани предатели и служители на външни интереси окончателно да предадат оцелялата въпреки тях някаква независимост на своите господари и да ликвидират тотално и народ и държава. Как нямат поне капчица срам и респект от многобройните жертви във вековете дадени да я има тази държава и този народ 003 Anonimen 05.10.2022 13:01 Не искал да е премиер, ама не слиза от медиите и говори като премиер. 002 Чурулиг Марийкин 04.10.2022 13:53 Буда Амфетаминов Бухалков беше анти мафиот, анти комунист, анти ДПС-ар, сега е време да е анти путинист и евроатлантик. Буци има много лица, важното е да е във властта!!! Слава Американу, слава Булгаристану, героям слава !!! АМИН !!! 001 цивилизационен шок 04.10.2022 12:23 004 само предатели и безродници 05.10.2022 17:32 Ненаказаният престъпник и крадец кухата Тиква успя за 12 г да корумпира цялата администрация, освен че я подмени с послушни калинки като си осигури твърд и сигурен електорат, и не случайно всяка година ги стимулираше за сметка всички останали и особено пенсионерите, които мразеше и беше тотално забравил. Соросоидката Сачева съвсем им разката фамилията и ги приравни на гладни улични кучета. И този човекомразец вместо в затвора отново се прави на такъв, какъвто никога не е и не може да бъде като натриса доказани предатели и служители на външни интереси окончателно да предадат оцелялата въпреки тях някаква независимост на своите господари и да ликвидират тотално и народ и държава. Как нямат поне капчица срам и респект от многобройните жертви във вековете дадени да я има тази държава и този народ 003 Anonimen 05.10.2022 13:01 Не искал да е премиер, ама не слиза от медиите и говори като премиер. 002 Чурулиг Марийкин 04.10.2022 13:53 Буда Амфетаминов Бухалков беше анти мафиот, анти комунист, анти ДПС-ар, сега е време да е анти путинист и евроатлантик. Буци има много лица, важното е да е във властта!!! Слава Американу, слава Булгаристану, героям слава !!! АМИН !!! 001 цивилизационен шок 04.10.2022 12:23

  • 004 само предатели и безродници 05.10.2022 17:32

    Ненаказаният престъпник и крадец кухата Тиква успя за 12 г да корумпира цялата администрация, освен че я подмени с послушни калинки като си осигури твърд и сигурен електорат, и не случайно всяка година ги стимулираше за сметка всички останали и особено пенсионерите, които мразеше и беше тотално забравил. Соросоидката Сачева съвсем им разката фамилията и ги приравни на гладни улични кучета. И този човекомразец вместо в затвора отново се прави на такъв, какъвто никога не е и не може да бъде като натриса доказани предатели и служители на външни интереси окончателно да предадат оцелялата въпреки тях някаква независимост на своите господари и да ликвидират тотално и народ и държава. Как нямат поне капчица срам и респект от многобройните жертви във вековете дадени да я има тази държава и този народ

  • 003 Anonimen 05.10.2022 13:01

    Не искал да е премиер, ама не слиза от медиите и говори като премиер.

  • 002 Чурулиг Марийкин 04.10.2022 13:53

    Буда Амфетаминов Бухалков беше анти мафиот, анти комунист, анти ДПС-ар, сега е време да е анти путинист и евроатлантик. Буци има много лица, важното е да е във властта!!! Слава Американу, слава Булгаристану, героям слава !!! АМИН !!!

  • 001 цивилизационен шок 04.10.2022 12:23

    Всяка публична изява на престъпната Мутра с неговите тарикатски плеяди е тотален шок за цивилизацията! За да спаси кожата от затвора започва да се снишава и натиснат от началниците си от вън го играе загрижен за народа и тутакси го вкарва в Шенген, сменя лева с еврото и оправя за пореден път оправената ни държава и оправения народ точно от неговото 12 годишно крадливо управление и разпарчетосване на държавата с раздаване на концесии за много десетилетия за без пари, но пък отлични рушвети и комисионни в чекмеджетата. Единствено по време на Мутрата социалната политика беше занулена и точно при него 1 милион българи изчезнаха.Този човек, когато и да влезе в затвора все ще е късно

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а