Намалява се ДДС ставката на парното с 9%, което премиерът определи като много важна мярка и уточни: „Правителството прави всичко възможно крайната цена на потребителя да бъде намалена”.

Свързани новини

08.06.2022 11:22

Не харчим повече пари, даваме ги на хората в нужда: Петков

Видян 1453 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-важната точка е приемането на актуализацията на бюджета. Това каза премиерът Кирил Петков преди началото на заседанието на Министерския съвет. Той представи и основните акценти в актуализацията, сред които пенсиите, мярката за горивата, намаленият ДДС за хляба, както и помощта за работещите родители.


„Тези мерки са безпрецедентни - 2 млрд. Хубавото е, че те не са проинфлационни. С други думи - не харчим повече пари, просто ги даваме на хората, които имат най-голяма нужда. След днешното му приемане бюджетът отива към парламента”, посочи министър-председателят.


Петков обърна внимание на доходите на възрастните хора. „В последните 12 месеца минималната пенсия се е качила от 300 лв. на 467 лв. - или със 167 лв. А за последните 12 години преди това - само със 100 лв.”, подчерта той.


Токът и втечненият газ се освобождават от акциз. Намалява се ДДС ставката на парното с 9%, което премиерът определи като много важна мярка и уточни: „Правителството прави всичко възможно крайната цена на потребителя да бъде намалена”.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв