Свързани новини

24.06.2021 09:24

Не е тайна инфото за недекларираните имоти и пари навън на 38 големци: Бивш прокурор

Видян 3953 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не е тайна инфото за недекларираните имоти и пари навън на 38 големци, коментира във Фейсбук бившият прокурор и екс зам.-министър на правосъдието Андрей Янкулов. Той потвърждава и тезата по въпроса на 19’, която огласихме преди дни.
 "В интервю за 24 часа Сотир Цацаров потвърждава вече известното, че през 2019 г. от ДАНС изпратили справки на прокуратурата за лицата на висши публични длъжности, притежаващи недекларирани имоти и сметки в чужбина.
Тъй като справките били с гриф за класифицирана информация, съдържанието им нямало как да бъде оповестено. Това обяснение е меко казано несериозно” пике Янкулов.
„Имуществото на тези лица подлежи на публично деклариране. Абсурд е информацията за несъответствие между декларираното и действителното имотно състояние на което и да е лице на висша публична длъжност да бъде защитена от закона тайна, при положение че имуществото на тези лица по закон трябва да бъде обявено.
По тази логика ДАНС могат да засекретят всяка публична информация, вкарвайки я в някаква си справка с гриф.
Вече две години не става ясно защо имуществото на определени лица на висши длъжности се крие, докато другите декларират своето. Разбира се, само по себе си недекларираното имущество в чужбина не означава непременно, че за придобиването му няма легитимно обяснение. Нарушението може да се изразява в обикновената липса на деклариране, а не в неясен произход на средствата, с които е придобито. Но това отново не означава, че имуществото не трябва да бъде обявено - законът не само не забранява обявяването, а напротив - изисква го.", пише още бившият прокурор.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 24.06.2021 14:33

    "ИНФОТО"?! "Език свещен на моите деди..."

  • 002 мафиотска кочина 24.06.2021 13:50

    Защо само в България престъпленията и корупцията на висшите ни държавници с огромни заплати, бонуси и масрафи е тайна, подсигурена от грифа "строго секретно"? Няма как корумпираните и престъпниците да борят корупцията и разкриват престъпленията!!! Занимават обществото и си уплътняват времето с незначителни и дребни нещица, а прикриват гепените милиарди!

  • 001 Anonimen 24.06.2021 09:56

    В България няма свестни прокурори и съдии, това, че някои не са биле съгласни и са си мълчали за корумпирани решения не ги прави свестни, а страхливи, от страх да загубят парите си и мълчат това също е престъпление, нали в съда това го водят "помагане в престъпление" или "укриване на престъпник" и съдят за това ? Всички съдии и прокурори трябва да се сменят с нови университетите всяка година "пускат" нова "реколта" неопетнена и готова за работа, така, че всичко което е било до сега в сектора на правораздаването да си ходи, а които трябва да влизат и в затвора за злоупотреба с власт и извличане на лични ползи /подкупи/ !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец