Свързани новини

01.04.2009 12:01

Не e първаоприлска лъжа нелигитимността на председателя на СДС

Видян 1182 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Не е първоаприлска лъжа, че Мартин Димитров не е легитимен председател на СДС. Аз съм приятно изненадан, че Българското правосъдие взе бързо решение по отношение на един казус, който възникна много преди вътрешните избори в СДС!", каза пред БГНЕС Николай Гацев, председател на 3-ти местен клуб на СДС "Оборище".


"Ако някой ме обвини, че саботирам СДС, самото развитие на процеса доказва, че това не е така. Моята жалба беше морален акт в защита на правата и решенията на членовете на СДС по време на Националната конференция на партията на 26 юли 2008 г. във Велико Търново, на която аз единствен се противопоставих за някои недемократични факти прилагани от тогавашното ръководство на СДС. Но, така или иначе, тогава Уставът на СДС беше гласуван. С днешното решение на ВКС, уставът на СДС е този, и аз твърдо смятам да го следвам и изпълнявам и аз съм гласувал за всички членове на този устав. По законите на правото и на политическа логика на този устав той предписва процедури задължителни, които следва да се изпълнят", посочи Николай Гацев, който е и юрист.
"В СДС следва в 45 дневен срок да се изпълнят процедури по избор на основни партийни органи, а всички такива извършени в режим в недействие на този устав са дерогирани и трябва да бъдат отстранени. Регистрацията на устава предписва точни и ясни процедури и срокове и трябва да го спазваме задължително. Това е охранително производство и прокуратурата ще се намеси, ако не се направи избор на предписаните от устава органи", посочи Николай Гацев. В заключение той заяви, че внася веднага и втора жалба в Софийски градски съд срещу процедурата за регистрация на Мартин Димитров за председател на СДС, тъй като тя е тръгнала при недействителен устав.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион