Свързани новини

23.12.2021 09:23

Назначени са петима зам.-министри, освободен е зам.-шеф на ДАНС

Видян 994 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени петима заместник-министри.


На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията са назначени Илия Илиев и Владимир Върбанов.


Илия Илиев е инженер геодезист по образование, завършил е УАСГ. Професионалната му кариера е свързана с частния сектор, като притежава дългогодишен управленски опит в сферата на инвестиционното железопътно и пътно проектиране.


Владимир Върбанов е юрист по образование, дългогодишен преподавател е по международно морско право в Техническия университет в гр. Варна. От 2017 г. досега е арбитър в Арбитражен съд София и Арбитражен съд Варна.


От длъжността заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията са освободени Александър Пулев и Христина Велинова.


Ирена Димитрова и Васил Георгиев са назначени на длъжността заместник-министър на външните работи.


Ирена Димитрова е дипломат с над 20 годишен стаж и е преминала последователно през всички етапи на кариерно развитие в МВнР. Била е на два задгранични мандата – в Обединеното кралство и в Постоянната делегация към НАТО в Брюксел.  Завършила е Философския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ с магистърска степен и Дипломатическата академия на Кралство Испания с академична степен „Магистър по международни отношения“ от Мадридския университет Компултенсе.


Васил  Георгиев има магистърски степени по Тюркология и по Право от СУ „Св.  Климент Охридски“, със специализация международно право и международни отношения. Бил е на задграничен мандат в посолството на Република България в Република Турция, народен представител в 45-то  и 46-то Народно събрание, член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и ръководител на Делегацията в Парламентарната асамблея на Съюза на Средиземноморието. Притежава дългогодишен управленски опит в частния сектор.


Атанас Добрев е преназначен от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите на поста заместник-министър на земеделието. От длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободена Ренета Колева.


С решение на Министерския съвет Венелин Димитров е освободен предсрочно от длъжността заместник-председател на Държавна агенция „Национална сигурност“. Правителственото решение е взето неприсъствено.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.