Свързани новини

12.05.2017 13:00

Назначени са 9 зам.- министри в 5 министерства

Видян 1545 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със заповед на премиера Бойко Борисов са назначени девет заместник-министри. Предложенията са на съответните министри. Това съобщиха от правителствената информационна служба.


В МВнР заместник-министрите са четирима.


Юрий Щерк има дългогодишна дипломатическа кариера. В периода 2011-2012 г. е посланик в Израел. Бил е постоянен представител на България в Съвета на Европа, а също така е ръководил Делегацията на ЕС в Узбекистан. Завършил е международно публично право в Московския държавен институт по международни отношения. Специализирал е дипломатическо обучение в института „Хувър“ към Станфордския университет в САЩ.


Тодор Стоянов има дългогодишна кариера в МВнР. От 2012 г. до 2016 г. е посланик на България в Португалската република. Бил е временно управляващ българското посолство в Рим и генералното консулство в Милано. Магистър е по международни икономически отношения от УНСС.


Емилия Кралева е дипломатически служител в МВнР от 1992 г. В периода май 2012 г. – октомври 2016 г. е посланик на България в Гърция. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност история и втора специалност английски език.


Георг Георгиев е бакалавър по политология и магистър по политическо консултиране от СУ „Св. Климент Охридски“. Професионалното му развитие стартира в сферата на европейските въпроси като сътрудник на български евродепутати, а през 2014 г. е избран за народен представител в 43-ото Народно събрание.


Двама заместник-министри попълват екипа в Министерството на земеделието, храните и горите. Цветан Димитров поема за трети път този пост, като преди това е бил заместник-министър в първия и втория кабинет на премиера Борисов. Атанас Добрев е  бил парламентарен секретар в Министерството на земеделието и храните, а през 2014 г. става директор на дирекция  „АОЕУ“ във ведомството, след като дълги години е работил в ДФ „Земеделие“. Магистър е по стопанско управление от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.


В Министерството на здравеопазването влиза Мирослав Ненков, който през 2014 г. беше здравен министър в служебното правителство.


Султанка Петрова е назначена за заместник-министър на труда и социалната политика. Избрана е за народен представител в 43-ия парламент. Доктор е на педагогическите науки и магистър по социални дейности от СУ „Св. Климент Охридски“.


За заместник-министър на културата е назначен Румен Димитров, който е заемал същата длъжност и в периода 2001-2002 г. Бил е директор и главен художествен ръководител на Държавния пътуващ театър – София и на Драматичния театър „Кр. Кюлявков“ – Кюстендил. Завършил е актьорско майсторство в НАТФИЗ, специализирал е и мениджмънт в сферата на културата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху