Свързани новини

27.10.2021 11:35

Назначаването на Петков противоречи на закона: КС

Видян 2936 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Майският указ на президента на България Румен Радев в частта, с която за служебен министър на икономиката е назначен Кирил Петков е противоконституционен, сочи решение по делото на Конституционния съд (КС).  Причината е, че  към онзи момент той е бил с двойно гражданство.  Становището e прието с 11 гласа. Съдия Георги Ангелов обаче подписа с особено мнение относно допустимостта, съобщиха от КС. Решението не води автоматично до нищожност на актовете на Петков, докато е бил служебен министър.
Напомняме, че лидерът на Продължаваме промяната  на два пъти поиска от КС да го конституира като страна по делото за неговото гражданство. Съдът обаче  "бързал и дори не му дал право на писмена защита", както обясни. Припомняме също,че в съдебната практика у нас вече има казус, който противоречи на  този отказ.
Преди време КС изслуша бившия депутат от БСП Иван Иванов. Тогава той  беше назначен за зам.-министър на вътрешните работи, но бързо уволнен, защото е бил представител на силовата групировка СИК в родния си град Шумен. Той бе първият, явил се с адвокат в КС - Петър Илиев - Барбадоса, тогава юрист на БСП.
Веднага след решението на магистратите, самият  Петков, обвини съда, че се е произнесъл три седмици преди изборите, осъзнавайки, че това решение ще повлияе не само на него, но и на кампанията на президента Радев. „И го направи бързайки, без да ми даде дори право на писмена защита“, посочи той в позиция до медиите.   
"Приемам решението на КС. Заставам с високо вдигната глава пред Вас и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 27.10.2021 19:48

    Всички нападат Радев, просто защото им отърва. Нахвърлили са се върху него като зверове. Толкова е долно и подло. Гади ми се от нашата "политическа" клика. Срам за България. Толкова е гнусно всичко.

  • 004 Anonimen 27.10.2021 18:52

    Е сега големият проблем на Б-я е решен, няма пачки няма кюлчета,няма откраднати над 50000-000 000, не сме най-бедните, най-болните и най-умиращите. Петков , не си заслужава да си тровиш живота за това все още племе и едва ли скоро ще стане народ. Наистина много съжалявам за големите ти усилия да направиш нещо добро за тази прогнила държава.

  • 003 Anonimen 27.10.2021 18:46

    А, какви съдиии има само в КС :)) Братиньо ....що за независим съдия е ?? А, Пенчев със парите в чужбина , а още 5 за които се смята че имат пари в чужди сметки ( недекларирани) ? Ня КОЙ не ги ли държи ?:)

  • 002 Anonimen 27.10.2021 18:42

    Документираното остава, думите са важни донякъде, но по делата се разпознава кое е истинско, справедливо и полезно.

  • 001 Anonimen 27.10.2021 12:08

    Хс - Защо тези съдии не си кажат сексуалната ориентация, за която цялата страна знае. Ясно - хомолобито решава. Егати държавата.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!