23.01.2023 20:01

НАТО без Швеция: Ердоган след изгарянето на Корана в Стокхолм

Видян 2814 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турция каза твърдо НЕ на Швеция в НАТО, като очакваното финално изявление направи лично президентът Ердоган. Той изтъкна като причина изгарянето на Корана - свещената книга на исляма, на демонстрация пред посолството му в Стокхолм в събота. Определя го като обида не само към страната, но и към цялото мюсюлманство. Шведската глупост идва точно навреме за Ердоган в деня на откриването на кампанията му за последен мандат като президент с насрочването днес на изборите в Турция на 14 май.


Ако истерията срещу неговата държава и мюсюлманството продължава, той няма нужда от друго за лесна победа над проамериканската и пронатовската опозиция. Още повече Швеция прави показната акция заради исканията на Турция да предаде смятаните от нея и вече документално приети за терористи от Стокхолм кюрдски активисти. Което допълнително ще сплоти национално комшиите срещу "вътрешния и външния враг".


Държавата на Ердоган и Унгария досега бавеха, а южната ни съседка вече се обяви и против влизането на неутралната държава от Скандинавия в Алианса. Напомняме, че Турция е вторият по големина на армията си член на военния пакт, в който и България участва.


Страната е и с ключова от гледна точка на конфликта в Украйна позиция на входа и изхода на Черно море на Босфора - там, където свързва Европа и Азия. Така че НАТО не може да си позволи лукса да послуша появилите се в различни европейски издания призиви за изолиране или дори за изключване на Турция от организацията.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат