Институциите трябва да бъдат партньор на хората на изкуството и да съхраняват достойнството им, така че артистите да усещат подкрепа и да имат свободата и спокойствието да работят, каза президентът.

Свързани новини

30.12.2022 16:12

Народният театър да не се превръща в заложник на политически амбиции: Радев

Видян 372 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Народният театър да не се превръща в заложник на политически амбиции. Това призоваха артисти от театър „Иван Вазов” на среща с президента Румен Радев, съобщиха от президентската администрация.

В началото на срещата държавният глава изтъкна, че въпреки проблемите, актьорският състав на Народния театър е сплотен и получава признанието на публиката. Това заяви президентът Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 се срещна с представители на трупата на Народния театър „Иван Вазов“. Актьорите бяха писали до президента преди седмици, когато там се разгоря скандала с бившия пиар на почетния председател на ДПС Ахмед Доган – Велислава Кръстева.

Институциите трябва да бъдат партньор на хората на изкуството и да съхраняват достойнството им, така че артистите да усещат подкрепа и да имат свободата и спокойствието да работят, каза президентът.

Артистите определиха като недопустима политическата намеса през последните седмици в работата на театъра и изразиха подкрепата си за работата на неговия директор Васил Василев. Отворените им писма до медиите и институциите изразяват позицията на огромното мнозинство от екипа на театъра и с тях демонстрират солидарност и защитават честта и авторитета на трупата и на културната институция.

Всеки има право на своите политически убеждения, но политиката има място единствено на сцената на театъра, а не и зад кулисите. Тя няма право да експлоатира междуличностни конфликти или да води до опити за политическо вмешателство отвън.

Актьорите от Народния призоваха за нормализиране на обстановката в театъра и да се спре каквато и да е политическа намеса.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата