07.06.2023 18:06

Напуска шефът на бТВ, явно групата е за продан наистина

Видян 3395 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шефът на бТВ Мартин Швелак напуска работата. От идния вторник, 13 юни, ще ръководи чешкия CNN/Prima News, съобщи сайтът на самата информационна медия, която е лидер в Прага.


Той застана начело на цялата медийна група около най-голямата частна телевизия у нас през 2019 г., когато тя беше придобита от милиардера Петр Келнер, който по-късно загина в загадъчна авиокатастрофа, след като междувременно придоби и втория джи-ес-ем оператор в България, в момента познат като Йетел.


Връщането на главния мениджър в родината му налива още масло в огъня на информациите, че бТВ трескаво се продава. 19 минути вече писа по темата, като стана ясно, че един от кандидатите за нея е преследваната от закона в няколко държави, включително у нас, в САЩ, Великобритания и др. криптопирамида Нексо/NEXO.


Доколкото тогава се знаеше, идеята на наследниците на Келнер е да продадат цялата си комуникационна група, включително мобилния оператор, като цената не беше по силите на момчетата. 


Времето на откриването на преговорите съвпадна с падането от поста му на дотогавашния президент на Чехия -проруския комунист Земан, който се смяташе за духовен баща/покровител/гръб на Келнер.


Друг любопитен факт е, че пиар на Швелак беше Ина Маркова, която след това ръководеше двете неуспешни предизборни кампании на Продължаваме промяната в тандем с Лена Бориславова и също работилата дотогава за пиара на бТВ, а по-рано за топагенцията на Моника Станишева - Анна Кастрева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион