07.07.2020 16:45

Напоителни системи ЕАД участва с 26 проектни предложения по подмярка 4.3 от ПРСР

Видян 1454 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Приключи приемът на заявления по подмярка 4.3 Подкрепа за инвестиции в инфраструктура, свързана с развитието, модернизирането или адаптирането на селското и горското стопанство от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Тя е част от мярка 4 Инвестиции в материални активи и се прилага за първи път в обхвата на Програмата. Целта е да се даде възможност за подновяване на хидромелиоративна система в  страната, предназначена за селскостопански цели.


По процедурата Проектни предложения от Напоителни системи ЕАД, която е част от подмярката, са подадени 26 проектни предложения. Тяхната обща стойност е 114 762 927 лева, при определен бюджет в условията за кандидатстване 88 831 016 лева.


За първа година Напоителни системи ЕАД ще бъде бенефициент по Подмярка 4.3. Подадените 26 проекта обхващат съоръжения на територията на цялата страна и са за възстановяване на главна напоителна инфраструктура, дюкери, изравнители, които са от изключително важно значение за напояването. Предвижда се закупуване на машини и съоръжения за поддръжка на инфраструктурата. Напоителни системи ЕАД ще инвестира и в измервателни устройства, които да отчитат точното количество вода. По този начин ще се постигне управление на водите в реално време.


С реализирането на 26-те проектни предложения ще се постигне потенциална икономия на вода минимум с 50%, като наред с това се предвижда създаване на възможност за земеделските производители за увеличение на поливните площи с минимум 200 000 дка.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.07.2020 22:55

    Борисовият любимец Жоро тръбата унищожи и ограби с десетки милиони напоителни системи и вместо затвор получи тв и институт. Сега щели да я вазстановяват, пунта мара. Материал за следващия герберски Харизан

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв